Fa dos anys Ramon Palacio prenia possessió com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat


  • Comparteix:

Ramon Palacio / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Palacio / Foto: Cugat Mèdia

El 9 d'octubre de 2017 el ple municipal va nomenar Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat, amb el suport en segona votació del PDeCAT-Demòcrates, el PSC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc; la CUP-PC es va abstenir i Cs i el PP van votat en contra. Palacio entrava per substituir Jaume Clavell, que havia esgotat el límit de dos mandats de cinc anys establerts per aquest càrrec.

La proposta havia de ser aprovada per les tres cinquenes parts del ple, que es tradueix en 15 vots a favor. Es van haver de fer dues votacions. A la primera només es van assolir 13 vots favorables (PDeCAT-Demòcrates, PSC i Dimitri Defranc), vuit abstencions (CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA) i quatre vots negatius (Cs i PP). A la segona ja es va superar el topall necessari i es van aconseguir 18 suports al nomenament.

Trajectòria
Nascut a Barcelona, Ramon Palacio viu a Sant Cugat i té 64 anys. Enginyer de telecomunicacions, ha treballat en diverses empreses del sector com Telefónica i Alcatel, i va ser director general de Red.es i Orbital 40. També ha estat vicepresident del Cercle per al Coneixement i la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCat). És director de l'Observatori de Ciberseguretat de l'Institut d'Estudis de la Seguretat (IDES), professor associat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i vocal de la junta directiva de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions.

De la vida política de Ramon Palacio destaca l'etapa com a regidor a Sant Cugat (1999-2003) i l'entrada a la desapareguda Nova Esquerra Catalana (2007). El santcugatenc està vinculat a entitats santcugatenques com el Club Muntanyenc (CSMC) i Amics de Pedra i Sang. Va ser president de la Coordinadora d’AMPA (1997-1998).

Recupera la sessió extraordinària del ple municipal d'aquell dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.