1999: Dolors Renau és investida presidenta de la Internacional Socialista de Dones


  • Comparteix:

Dolors Renau

Dolors Renau

El 5 de novembre de 1999 la santcugatenca Dolors Renau és nomenada presidenta de la Internacional Socialista de Dones, un organisme que agrupa diverses formacions polítiques socialdemòcrates i laboristes de 96 països.

ESCOLTA-HO

Amb aquest nomenament, Renau esdevé la primera espanyola que accedeix a la presidència d'una organització internacional. Fins ara, la responsabilitat de presidir la Internacional Socialista de Dones havia recaigut sempre en dones originàries de països nòrdics, fet que suposava un greuge comparatiu per a la regió mediterrània i la llatinoamericana.

La militància política de Dolors Renau ha estat vinculada al PSC-PSOE, partit en què va exercir de secretària de la dona des de l'any 1988 al 1991. Així mateix, Renau ha ocupat un escó al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. Els seus àmbits de treball s'han centrat en els més desfavorits socialment i, especialment, en la igualtat de la dona i la protecció a la infància.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.