1999: Mor el pintor Rudolf Häsler


  • Comparteix:

Autoretrat de Rudolf Häsler

Autoretrat de Rudolf Häsler

El 16 de gener de 1999 mor a Barcelona a l'edat de 71 anys el pintor Rudolf Häsler, originari de la ciutat suïssa d'Interlaken, al cantó de Berna. Häsler vivia a Sant Cugat des de 1970, era un personatge molt carismàtic a la ciutat i havia exposat recentment al Claustre del Monestir.

ESCOLTA-HO

Els seus quadres hiperrealistes, alguns d'ells de temàtica santcugatenca com el Bar Catalunya, són molt apreciats. Pel que fa al seu estil, la gran precisió recorda la dels mestres flamencs. Els temes preferits de Häsler són els entorns urbans i els paisatges.

Häsler tenia una formació europea ja que va realitzar molts viatges d'estudi a països com Holanda, Bèlgica, França i Gran Bretanya, i fins i tot va instal·lar-se un temps al desert algerià.

La trajectòria de Häsler es pot resumir en dues etapes ben definides: la primera coincideix amb la seva estada a Cuba, en els primers anys de la revolució (del 1957 al 1969). Häsler va ocupar el càrrec de director nacional del Artesanado, dependent del govern castrista. La segona etapa del pintor es correspon amb l'estada a Valldoreix, on hi va arribar l'any setanta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.