Paula Ramírez: 'Confio plenament en l'equip per participar en els Jocs Olímpics de París'

La nedadora santcugatenca es mostra optimista de cara a la segona participació olímpica de la seva carrera esportiva


  • Comparteix:

Paula Ramírez vol participar als Jocs Olímpics de París 2024 / Foto: Cedida

Paula Ramírez vol participar als Jocs Olímpics de París 2024 / Foto: Cedida

La nedadora artística santcugatenca Paula Ramírez confia a disputar els Jocs Olímpics de París 2024 amb l'equip espanyol a les modalitats de lliure i tècnic. La cita clau per a la santcugatenca serà el gener de l'any que ve al Campionat del Món de Doha i que també tindrà caràcter de Preolímpic. Ramírez, de 27 anys, va debutar als Jocs Olímpics de Tòquio, on el combinat espanyol va finalitzar en setena posició. La nedadora local espera 'que puguem millorar el resultat perquè estem treballant moltíssim i prova d'això és el títol de l'Europeu que hem assolit aquest 2023'.

ESCOLTA-HO

Què cal fer per arribar a disputar els Jocs Olímpics de París 2024?
Per arribar a uns Jocs Olímpics no només és un pas. Cal tenir molts petits objectius per aconseguir la fita gran i de moment hem començat sent campiones d'Europa que dona molt prestigi i molta força per a les següents competicions. La prova oficial important per anar a París serà el gener de 2024 amb el Campionat del Món preolímpic on hem de guanyar una de les cinc places per anar als Jocs Olímpics.

És factible anar als Jocs Olímpics?
L'esport és això: ara guanyes, ara perds, tot pot passar. Confio plenament en l'equip, estem fent un treball brutal, hem millorat i estem molt millor que a Tòquio. Tots els països estan millorant. Jo ho veig factible anar a París, estem treballant moltíssim i anirem a totes.

Dels primers Jocs Olímpics, a Tòquio, l'equip va finalitzar setè. A París, quin ha de ser l'objectiu?
Una de les coses complicades del nostre esport és que no es classifiquen els 10 millors països sinó que han de participar un de cada continent. Egipte, en nom d'Àfrica, va per darrere al Mundial i treu una plaça pels Jocs Olímpics perquè es classificarà segur. Hem quedat campiones d'Europa, però no t'assegura res perquè França, organitzadora, ja té la plaça. Un cop ens classifiquem per París, crec que millorarem la setena plaça de Tòquio. Estem agafant molta força com equip, l'any de Tòquio ningú ens hagués dit que podíem ser campiones d'Europa i ara ho som. Podem somiar més del que somiàvem a Tòquio.

Quantes hores diàries invertiu per anar als Jocs Olímpics? Es valora prou el que feu?
Els esports minoritaris no estem valorats, tenim menys repercussió. Dins de l'aigua dediquem vuit hores diàries, però a l'esport li dediquem tot el dia. Dormir bé és part d'entrenar, menjar bé, repassar coreografies, vídeos, anar al fisio, metge. No sempre dediquem tot el temps a l'esport, també gaudim de l'oci o d'estudiar. L'educació també compta com entrenament. Ho dediquem tot per aquest somni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.