Tot és comèdia (La Senyora Florentina i el seu amor Homer)


  • Comparteix:

Inici d'un nou cicle de les Lectures a la Fresca que organitza l'Associació Amics de Pedra i Sang dedicat aquest any al teatre de l'escriptora barcelonina. La representació es va realitzar a la plaça Pere San amb una ampliació de l'escenari pròpiament dit per incloure les façanes i els balcons de les primeres cases sobre els arcs medievals del carrer Major i amb el suport sonor de les sonates de piano beethovianes.

Una solució escenogràfica plena de creativitat que reforçava espectacularment les vinculacions dels personatges femenins de l'obra, en definitiva el seu nucli vital i dramàtic. En aquest sentit cal remarcar la modernitat del text, la riquesa i musicalitat del llenguatge que recull tota la forma del teatre costumista de l'època però que amaga, protegit per l'humor, el drama d'unes dones mal estimades que passaran de víctimes a mestresses de les seves vides, sobretot el personatge que dibuixa un futur femení, de la minyona Zerafina.

La lectura, que en tot moment tenia la formulació de representació, va tenir un equip d'actrius potent que, en alguns moments, van construir unes escenes properes al tall de vida, encapçalades per Carme González dibuixant una Florentina esplèndida, Martina Pérez Vilarasau, en una creació de Zerafina (paper bombó amb verí incorporat) consistent i divertida, i Encarna Adelantado, Sonia Guimerà i Marta Jener accentuant aquest equilibri perfecte entre les frases fetes i la definició dels personatges interiors. Joan Berlanga va ser un Homer d'alta comèdia, caricatura real, mentre que Toni Ramon i Josep Bisbal en petites aparicions completaven amb correctes actuacions el conjunt d'intèrprets dirigits, amb el rigor i el matís habitual, per Dolors Vilarasau.

Una sorpresa per la majoria dels 350 espectadors que vam celebrar plegats la festa del teatre al carrer i a la fresca. Com deia la Zerafina al tancar l'obra: “Fora d'aquesta casa, tot és comèdia”.

FITXA TÈCNICA

LA SENYORA FLORENTINA I EL SEU AMOR HOMER
de Mercè Rodoreda

Actors: Carme González (Florentina), Joan Berlanga (Homer), Martina Pérez Vilarasau (Zerafina), Marta Jener (Zoila), Encarna Adelantado (Júlia), Sònia Guimerà (Perpetua), Toni Ramon (Francisquet), Josep Bisbal Miqueló.

Dramatúrgia i direcció: Dolors Vilarasau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.