L'avi màgic (Chuspitruskiguaychikey)


  • Comparteix:

El Màgic Andreu ha inaugurat en doble sessió aquest diumenge la programació familiar del Teatre-Auditori que, impulsada per La Xarxa, tan bones estones ens fa passar a petits i grans, i que en aquest trimestre comptarà amb espectacles de dansa, teatre, titelles, música i màgia.

L'espectacle de diumenge, estructurat en números, parteix de la paraula 'Chuspitruskiguaychikey', una mena de conjura o paraula màgica que deia quan era petit i que feia que a partir de la seva pronúncia les coses li anessin millor. Ajudat per un nen, el màgic Picarinski, abillat amb frac i barret de copa - talla per adult- va introduint els diferents números amb canvis de vestuari anunciats amb un canó i bombo i platerets que provoquen els oooohhhhh! induïts del públic i donen forma a un espectacle de ritme àgil.

Aquest home més que un màgic és un gran comunicador i un gran showman. Els seus números són els de tota la vida: els mocadors que van passant d'una mà a l'altre, les anelles de metall entrellaçats que de cop surten com si res, el colom Jordi que passa d'una bossa a l'altra com per art d'encanteri i.... un conillet entranyable que endevina cartes. Però a tots els número afegeix les seves dots de comunicador i de psicòleg que, tot i les seves maneres brusques i enfotent -se del personal (el contrari del tòpic del 'respectable públic') aconsegueixen ràpidament una gran empatia. El resultat és un espectacle altament recomanable per a tots els públics amb la seva característica manera de fer que parla als petits, però amb un subtext pels grans.

El diumenge el Màgic va explicar que la seva filla l'havia fet avi, i que tenia un nét de tres mesos que es deia Merlín, i ho va dir amb un to de veu i amb un espurneig als ulls que jo m'ho vaig creure (espero que no sigui una ensarronada!). I és que tot l'espectacle traspuava aquest avi rondinaire i entranyable alhora. Màgic Andreu, medalla per l'espectacle. Avi Andreu, medalla per la criatura.

FITXA TÈCNICA

CHUSPITRUSKIGUAYCHIKEY
Idea original, guió i intèrpret: Màgic Andreu

La Xarxa-Programació familiar del Teatre-Auditori

TEATRE-AUDITORI DE SANT CUGAT
Diumenge, 5 d'octubre de 2008



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.