Urgència en la millora de les condicions climàtiques als centres educatius: accions tardanes enmig de l'increment de les temperatures


  • Comparteix:

alba.calvet

Alba Calvet

Membre de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat


Publicat: el 17/abril
Els experts |
PDF

L'increment de les temperatures a Catalunya és una realitat ineludible que afecta diversos àmbits de la societat, incloent-hi l'educació. Aquest fenomen té repercussions directes sobre les condicions de les aules, amb un impacte negatiu en la seguretat i el benestar dels estudiants així com en el seu rendiment acadèmic. Aquesta preocupació es fa especialment palesa als centres escolars de Sant Cugat, on la manca d'ombres als patis i les altes temperatures a les aules s'han convertit en una qüestió crítica.

Malauradament, les accions de l'Ajuntament de Sant Cugat per abordar aquesta problemàtica van tard en un moment en què les temperatures continuen augmentant de manera alarmant. Les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de la ciutat han estat en el centre d'aquest debat, pressionant les autoritats locals per prendre mesures immediates davant d'aquesta situació crítica. Tot i els esforços fins ara, la situació continua sent alarmant, amb un entorn escolar que no proporciona les condicions adequades per al desenvolupament dels alumnes.

Davant d'aquest panorama, és imperatiu que l'Ajuntament de Sant Cugat actuï sense demora per millorar les condicions climàtiques als centres educatius. La feina feta per les Afes constaten la necessitat que es millorin les ombres als patis amb la plantació d'arbres i la instal·lació de tendals, així com la reducció de la superfície cimentada per promoure entorns més naturals i frescos.

A més, cal establir un pla per instal·lar sistemes de climatització eficients a tots els centres educatius públics, assegurant un ambient confortable dins les aules, i garantir el compliment de la llei de prevenció de riscos laborals per a tot el personal de les escoles.

La integració dels centres educatius en la Xarxa Municipal de Refugis Climàtics també és una mesura necessària per proporcionar els recursos i la preparació adequats en situacions d'emergència relacionades amb el clima.

En definitiva, millorar les condicions climàtiques als centres educatius de Sant Cugat és una tasca que requereix la col·laboració i el compromís de tots els actors implicats. No es tracta només d'una qüestió d'infraestructures, sinó d'assegurar un entorn segur i saludable per al desenvolupament dels nostres alumnes, una responsabilitat compartida per garantir el seu benestar.

ALBA CALVET és membre de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Contra la segregació

Josep Manuel Prats

Infantesa perduda

Josep Manuel Prats

Ara, la família

Josep Manuel Prats

Anem fent camins

Carola Alegre

Tenim experts

Josep Manuel Prats

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.