Calen dones a la Policia Local de Sant Cugat


  • Comparteix:

joan.carles.de.blas

Joan Carles De Blas

Membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat


Publicat: el 22/maig
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment s'ha realitzat una convocatòria de 12 places d'agent del cos de la policia local de Sant Cugat del Vallès de les quals només s'han cobert 7, quedant 5 desertes que ara es tornaran a convocar, anunciant el consistori que reservarà de les 5 un 40% per a dones.

Realment, res de nou, ja que la llei 16/1991 de policies locals de Catalunya estableix en la seva disposició addicional vuitena que es pot reservar fins a un 40% de les places convocades a dones. La pregunta és, què no es va fer aquesta reserva en l'anterior convocatòria de 12 places?

Que el cos de la policia local de Sant Cugat del Vallès encara avui tingui en el si de la seva plantilla només un 8,2% de dones parla molt malament del lideratge polític i tècnic que té i ha tingut l'àrea de seguretat i el cos de la policia local en els mandats on CiU portava l'àrea i des de fa 5 anys ERC. I si entrem a analitzar el percentatge de dones comandaments encara parla pitjor.

Que han opositat dones i han entrat al cos, ha estat anunciat molts cops en premsa local, una altra qüestió a resoldre és: per què marxen del cos les que entren i no es fidelitza la seva permanència?

Una altra qüestió a plantejar és quin percentatge fixa el pla d'igualtat de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès pel que fa al nombre de places que es reservaran per a dones en l'accés al cos de policia local?

El cos de policia local és un servei públic que s'ha d'assemblar al que és la ciutadania pel que fa a homes i dones en termes de paritat per tal de donar un servei ajustat a la realitat de la població.

Les funcions preventives i de proximitat s'està demostrant en la majoria dels cossos policials que són més efectives quan es realitzen amb personal femení que amb masculí, tanmateix, això no exclou a ningú en les funcions reactives ni tampoc en les funcions de prevenció i proximitat. Però és una realitat cada cop més evident dins de l'àmbit policial que la mirada de la dona en el servei de la policia aporta un plus a les funcions de prevenció i proximitat que tanta falta fan en els cossos de policia local per tal de donar un bon servei, més complet i que millora la percepció de seguretat de la ciutadania.

Queda molta feina per fer en l'àrea de seguretat de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, calen més efectius, sí, però també cal una millor orientació del cos cap a la ciutadania, cap als barris, que millori les funcions de prevenció i de proximitat, i sobretot, calen més dones.

JOAN CARLES DE BLAS és membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.