DocSessions

Lluis Recoder


Publicat: el 6/jun/10
Opinió| Columnes

Aquesta setmana he assistit a la Doc Sessió d'Artur Mas al 22@ on ens ha explicat la seva visió sobre l'administració i les institucions del país.

El format de la presentació m’ha agradat força, és innovador, permet el diàleg, alhora que facilita la transmissió dels conceptes de manera entenedora, res a veure amb els mítings polítics habituals. El fons de la sessió ha estat contundent: la realitat de l’administració pública a Catalunya és francament millorable, el necessitem un canvi urgent.

Es calcula que el dèficit públic de la Generalitat és d’uns 30.000 Milions d’€ . Hem passat de tenir 140.000 funcionaris l’any 2003 a tenir-ne 226.000 el 2010. El món econòmic pateix l’anomenat 'Impost del temps' per establir-se al nostre país, és a dir, la lentitud estalviable a molts procediments administratius que podrien facilitar les coses a qui vol crear feina i riquesa.

En un moment de crisi com l’actual, on les reformes estructurals són un clam, la reforma de les institucions no en pot quedar al marge. És sorprenent el poc que la majoria de responsables polítics esmenten aquesta necessària reforma.

La veu de Sant Cugat va ser present a l’acte a través de la intervenció de la Mercè Conesa, tinent d’alcalde de territori, que va explicar les mesures que de fa temps hem adoptat, en la línia de rigor pressupostari, transparència, celeritat en el pagament dels proveïdors, gestió per processos, i un llarg etcètera que han convertit la nostra ciutat en referent de gestió i competitivitat pública.

LLUÍS RECODER és alcalde de Sant Cugat.