18 grups locals en dos mesos, recepta del 'Mou-te a Ritme Santcugatenc'


Temes relacionats

Torna el 'Mou-te a ritme santcugatenc' amb una segona edició amb teloners (25/set/08)

El jurat ja ha escollit els grups per al cicle 'Mou-te a ritme santcugatenc' ( 4/ago/08)

Jessi Sotososos: 'El 'Mou-te' serà un cicle molt variat' ( 1/ago/08)


  • Comparteix:

La banda de versions Cherish Band obrirà la llauna el proper 10 d'octubre al punt de dos quarts d'onze de la nit. 18 grups santcugatencs actuaran al Casal de Mira-sol, el Teatre la Unió, la UREF i el Casal de Joves TorreBlanca fins el dia 12 de desembre, quan el pop-rock de Cyan posarà fi a la segona edició del Cicle 'Mou-te a Ritme Santcugatenc'.

El cicle de concerts de tardor obrirà les seves portes al ritme de clàssics com Queen, Robbie Williams o Dire Straits. Serà el dia 10 d'octubre al Casal de Mira-sol, de la mà de Cherish Band. Aquesta veterana formació s'atreveix amb temes de dificultat considerable, com el clàssic 'Show must go on' de Queen. L'actuació de Cherish Band donarà pas a Mine!, banda emergent en el panorama barceloní. El seu estil, difícil de classificar, es mou a mig camí entre l'Indie rock més actual i la psicodèlia dels anys setanta.

La Unió Recreativa i d'Esports de la Floresta acollirà el 17 d'octubre la segona cita, de format més íntim i acústic. El cantautor Diego Domingo aportarà la dosi de poesia, acompanyant-la amb es seus puntejats de guitarra. I al punt de les onze de la nit arribarà la bossanova de la mà del duet de guitarra i veu Silvia & Foly.

El tercer concert arribarà el 24 d'octubre, i presentarà dues propostes ben diferents. Limbic Noise obrirà la nit a ritme de jazz, i després arribarà el torn de Rif Gnawa, que farà moure el públic del Teatre la Unió amb la seva música marroquina.

La música rap, un dels estils amb més repercussió dels últims anys, també té presència en aquesta segona edició del Cicle 'Mou-te a Ritme Santcugatenc'. Serà el 7 de novembre, al Casal de Joves TorreBlanca. Bizarro 1976, un dels rapers amb més experiència del panorama santcugatenc, presentarà el seu projecte en solitari, i després arribarà el torn de La Flowresta Sounds. Dos MC's i dos DJ per animar la festa.

El 14 de novembre el cicle torna a traslladar-se a La UREF, a La Floresta. Pepe Nada en el Lado Oscuro porten a l'escenari la seva originalitat i el seu sentit de l'humor en forma 'rockajón', el seu estil personal. El rock dur arribarà a continuació, de la mà d'un dels grups més actius de la ciutat, Corcho. Les seves influències són bandes com Rosendo, AC/DC i Platero y Tú.

El 21 de novembre el Casal de Mira-sol es tornarà a omplir d'Indie Rock, amb l'actuació de Mood. A continuació, Carolina Chicken oferirà en directe el seu estil experimental i virtuós. A la formació habitual de guitarra, baix i bateria s'hi afegeixen un clarinet i un saxo per donar color a les melodies.

La segona nit de rap arriba el 28 de novembre a la UREF. Els joves i molt actius components de PalabraKdabra escalfaran l'escenari amb la seva energia, per donar pas a Agüita Fresca. Un altre projecte molt jove, on el rap i el soul es donen de la mà.

La penúltima cita del cicle tindrà lloc al Teatre la Unió el dia 5 de desembre, i començarà amb l'actuació de Wazowsky. Leo Sánchez, cantant i guitarrista, repetirà dues setmanes després del concert de Carolina Chicken, on també toca. A continuació actuarà un grup que viu moments de molta activitat, Espart. Els dos grups toquen estils semblants, influenciats pel rock que es va fer als noranta als Estats Units. L'única diferència notable és que les lletres de Wazowsky són en castellà, i els espartans canten en català.

Per últim, el Casal de Mira-sol acollirà el 12 de desembre la darrera cita del cicle. El grup més jove dels 18 participants, The Risas, obrirà la nit a ritme de funky. El seu so original amb violí i les lletres en català creen un estil amb personalitat pròpia. Això unit a la joventut dels components fa pensar en un bon futur per aquesta banda.

I per posar el punt i final al cicle, qui millor que Cyan. El teclista, guitarrista i cantant santcugatenc Javi Fernández lidera aquesta banda de pop-rock, que ha compartit escenari amb artistes de la talla de James Blunt, Dover, Pet Shop Boys i Mikel Erentxun.

Tots els concerts del segon cicle 'Mou-te a Ritme Santcugatenc' són gratuïts, i començaran al punt de dos quarts d'onze de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.