AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Representació santcugatenca entre els nominats als premis Enderrock 2010


  • Comparteix:

Els guanyadors del Sona 9, Mine!, són candidats als premis Enderrock 2010

Els guanyadors del Sona 9, Mine!, són candidats als premis Enderrock 2010

Espart, Zikuta, La Porta dels Somnis, Saltors, Refugi, Coetus, Egon Soda, Mine! i Gato el Qiman són els grups amb components santcugatencs nominats als premis Enderrock'09. Ja sigui com a grup o per la participació en concursos o recopilatoris, aquests nou artistes posen el segell local als guardons.

La categoria de pop-rock dels premis compta amb diversos candidats santcugatencs. El pop-rock de La Porta dels Somnis, plasmat a 'Cinc anys', disc que recopila la mitja dècada de trajectòria de la formació, apareix entre els aspirants al premi, conjuntament amb tres debuts discogràfics de bandes santcugatenques. Es tracta d'Espart i el seu disc 'Namorat', el punk-metal de Zikuta, reflectit a l'àlbum 'Arrels', i el virtuosisme guitarrístic dels Saltors, amb el seu treball titulat 'Instrumental'.

Espart i La Porta dels Somnis també són presents a la categoria de pop-rock per la seva participació a recopilatoris i concursos, conjuntament amb els també santcugatencs Egon Soda, Mine! i Gato el Qiman.

El veterà raper Gato el Qiman aporta la cançó 'El so campió' al recopilatori de rap en català 'hip-hop.cat'. De la seva banda, els rockers Egon Soda, amb el guitarrista Ferran Pontón a les seves files, homenatgen el pop-rock dels ja dissolts Umpah-pah amb una versió de la cançó 'Nina ensucrada', que forma part del disc de tribut al grup que va liderar Adrià Puntí, titulat 'Més raons de pes. El tribut a Umpah-pah'.

Espart i La Porta dels Somnis col·laboren a 'Me'n torno a Sau', disc recopilatori al grup rocker liderat per Pep Sala i el difunt cantant Carles Sabater. I per últim, els guanyadors del concurs Sona 9, Mine!, on toca el baixista santcugatenc Oriol Romaní, són la cara visible del disc 'Sona 9. IX Concurs de Maquetes 2009', que mostra l'obra dels participants al certamen.

També hi ha representació santcugatenca a altres categories. 'Vestits Nous', el nou disc de Refugi, on toca el teclista santcugatenc Joan-Pau Chaves, és un dels candidats a guanyar el premi en l'àmbit de 'Cançó d'autor', i el grup Coetus, on toca el santcugatenc Martí Hosta, competeix en la categoria de 'Folk/Noves músiques' amb el seu disc, anomenat igual que el grup.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.