L'estrena de la Big Band Jazzenviu arriba al programa 'Sona Ara!' de Cugat tv


Temes relacionats

La primera Big Band de Sant Cugat es presenta en societat (20/des/10)

L'estrena oficial de la Big Band, plat fort de la nova temporada de Jazzenviu (24/set/10)


  • Comparteix:

La Big Band va oferir divendres el seu primer concert.

La Big Band va oferir divendres el seu primer concert.

El programa de reportatges sobre l'actualitat musical de Cugat tv, 'Sona Ara!', t'acosta tots els detalls sobre l'estrena oficial de la Big Band Jazzenviu, que va tenir lloc divendres a la Casa de Cultura. Aquest projecte, que aglutina 14 joves promeses del jazz sota la batuta de David Mengual, pretén aconseguir una presència estable a Sant Cugat. Mira el reportatge al programa 'Sona Ara!', al canal Música de Cugat tv

La nova Big Band de Sant Cugat veia la llum per primera vegada el passat divendres a la Casa de Cultura. La banda, formada per 14 joves promeses del jazz, està dirigida pel músic santcugatenc David Mengual, un dels noms propis del panorama jazzístic català.

En el seu concert de debut, la Big Band Jazzenviu va oferir un repertori de Bill Evans arranjat especialment per Joan Díaz. També van oferir un tema tema original en memòria del músic Álvaro Barbero, un dels saxofonistes de la banda, que va perdre la vida aquest estiu.

Amb aquesta actuació es culminava un procés que va començar a principis d'any, quan l'associació santcugatenca Jazzenviu es va proposar de crear una Big Band per la ciutat. Oriol Jubany, un dels organitzadors d'aquesta entitat, explica els incis d'aquesta proposta.



Oriol Jubany

A finals de l'any passat se'ns va ocórrer la idea de crear una Big Band a la ciutat. Li ho vam comentar al David qui, ràpidament, es va engrescar amb la proposta.


El naixement de la primera Big Band de la ciutat suposa una aposta forta per la qualitat del panorama jazzístic de la ciutat, així com també dona l'oportunitat a músics que tot just inicien el seu camí en el jazz, de participar en una producció musical de primer nivell.
David Mengual, director de la Big band, parla de la proposta en aquests termes.



David Mengual

En el jazz es funciona molt a nivell de 'freelance'. Per aquest motiu, crec que el valor més gran d'aquest projecte és el fet de muntar un grup estable en aquest país.




Després de l'actuació de divendres la Big Band Jazzenviu ja prepara properes actuacions. Per ara, actuaran a el Siglo el segon dissabte de cada mes i ja tenen preparada una actuació al Centre Cívic de Sarrià el proper 24 de febrer.










  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.