Set àlbums amb segell santcugatenc aspiren a guanyar el premi 'Disc català de l'any'


  • Comparteix:

Mine!

Mine!

Cabo San Roque, Els Pets, KOP, La Porta dels Somnis, Mine!, Muyayo Rif i Txilum són els grups amb components santcugatencs que apareixen entre els nominats al premi 'Disc català de l'any' que organitza Ràdio 4. El guardó es concedirà per votació popular entre tots els treballs cantats en català que s'han publicat durant l'any 2010.

Ja ha començat la primera fase de votacions del premi 'Disc català de l'any de Ràdio 4'. Els oients i internautes poden triar els seus tres treballs preferits de l'any 2010 cantats en català a través del web www.disccataladelany.cat. Els 10 àlbums més votats entraran a la fase final del concurs.

Enguany set formacions amb components santcugatencs figuren a la llista. El grup Cabo San Roque, que destaca per experimentar amb instruments que construeixen ells mateixos i del qual forma part el santcugatenc Josep Seguí, presenta l'àlbum 'Ball de pistons'. A més, un dels grups més destacats en el panorama pop-rock català, Els Pets, ha publicat l'any 2010 el seu tretzè disc, 'Fràgil'. La banda compta amb el músic santcugatenc Joan-Pau Chaves en els arranjaments, el piano i els teclats.

El conjunt de hardcore i metal KOP, on toca el guitarrista santcugatenc Imanol, també és un dels participants. El grup liderat pel cantant Juanra, un nom destacat en el moviment de lluita de l'esquerra independentista, presenta el seu cinquè disc, 'Acció directa'. D'altra banda, el trio santcugatenc La Porta dels Somnis és un altre dels grups santcugatencs presents en l'edició d'enguany, amb el llarga durada 'Aire lliure'.

La banda de pop Mine!, on toca el baixista santcugatenc Oriol Romaní, participa per partida doble. En primer lloc, pel seu nou àlbum 'Un brindis pel nen androide', fruit del primer premi en el concurs Sona 9 del 2009. A més, el grup barceloní va participar en el disc de tribut als Beatles 'Submarí pop', amb una versió de la cançó 'Taxman'.

Per últim, la banda Muyayo Rif, que conrea una fusió entre el latin i l'ska i de la qual forma part el teclista santcugatenc Lucas Peire, figura a la llista amb el seu últim disc 'Construmón'. Peire també és teclista de Txilum, amb tots els components santcugatencs. El conjunt de reggae roots presenta les seves credencials amb el seu primer llarga durada, 'Cultura accidental'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.