L'Orquestra Simfònica Sant Cugat, al Molta Comèdia d'aquesta setmana

Eduard Jener presenta el programa de les arts escèniques de Ràdio Sant Cugat


  • Comparteix:

Eduard Jener, Salvador Brotons i Jordi Figaró a l'estudi / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener, Salvador Brotons i Jordi Figaró a l'estudi / Foto: Cugat Mèdia

Per parlar del Concert de Sant Jordi de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat titulat 'Brotons dirigeix Brotons', visiten el programa el compositor i director titular de l'orquestra, Salvador Brotons, i el solista de tenora Jordi Figaró, del 'Concert Catalanesc per a tenora i orquestra' que forma part del programa.

ESCOLTA-HO

Brotons explica el sentit i contingut del concert on s'interpretarà 'Comemorativa', peça que va crear l'any 1995 per celebrar el 30è aniversari de l'Orquestra de la RTVE. A continuació, el concert per a tenora que dona pas a les explicacions del solista Jordi Figaró que, a la vegada, és professor de tenora, flabiol i cobla del Conservatori Municipal de Barcelona i de l'ESMUC, expressant la seva satisfacció per poder interpretar aquest concert que considera una peça imprescindible per l'instrument.

Salvador Brotons, a continuació, explica els orígens de la seva 7ª Simfonia 'Ausiàs March', composada primer per a banda, un encàrrec de la Societat La Lira Castellonenca, i que aquest divendres s'estrenarà mundialment en el seva versió per a orquestra simfònica, on tracta d'expressar musicalment tota la profunditat, versatilitat i importància de la vida i obra d'aquest guerrer, poeta trobadoresc i falconer, que ha estat des d'aleshores una de les figures principals de les lletres catalanes des del segle XV.

En acabar l'entrevista, Eduard Jener diu al final d'un dels poemes d'amor que Ausias March va escriure a partir d'una antologia a cura de Josep Ferraté i abans, en la seva homilia, havia parlat dels Premis Max d'aquest any celebrats al Teatre Falla de Cadis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.