L'estimulació cerebral per tractar la depressió profunda, al pòdcast 'El Pou'

Un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en demostra els beneficis significatius


  • Comparteix:

La depressió és una malaltia que està entre les principals causes mèdiques de discapacitat. S’estima que pot afectar a quasi 300 milions de persones en tot el món. Els tractaments convencionals donen bons resultats en general, però es calcula que entre un 15 i un 20% dels malalts no responen de manera adequada i la malaltia es cronifica. Un estudi realitzat per investigadors de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha demostrat que l’estimulació cerebral profunda del gir subcallós cingulat pot oferir beneficis significatius i duradors per tractar la depressió. Aquest estudi s’ha publicat a la revista ‘The Journal of Clinical Psychiatry’ i ha estat dirigit pel doctor Javier de Diego i la doctora Dolors Puigdemont, investigadors del grup de Recerca de Salut Mental a l’IIB Sant Pau i psiquiatres del mateix hospital. En parlem amb el doctor De Diego.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.