Paco Cerdà (escriptor): 'El món dels escacs i els peons és un camp de metàfores'

L'autor d''El peó' explica al 'Connectats' com descobreix Arturo Pomar, el nen prodigi dels escacs i perquè el fascina la seva història


  • Comparteix:

Paco Cerdà va presentar 'El peó' a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Paco Cerdà va presentar 'El peó' a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Arturo Pomar, el nen prodigi que el No-Do va instrumentalitzar durant la postguerra fins a convertir-lo en la icona de l'Espanya en blanc i negre, és el protagonista de la novel·la 'El peó'. El nen prodigi dels escacs va ser tota una eminència en aquest joc i en el record queda la partida que va acabar en taules l'any 1962 contra Bobby Fischer al Torneig d'Estocolm. Una partida històrica que ha servit de fil conductor al periodista i escriptor Paco Cerdà a l'hora de narrar aquesta història. 'El peó' es va publicar primer en castellà, ara ha sortit l'edició en català, a més s'ha traduït al francès i es publicarà a l'anglès als EUA i en portuguès al Brasil. A més, ha estat Finalista del premi al Millor Llibre Estranger publicat a França.

ESCOLTA-HO





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.