La reforma del finançament local, a la tertúlia política 'El Gall del Monestir'

Els partits han posat sobre la taula la necessitat de revisar la gestió financera dels ajuntaments


  • Comparteix:

Representants dels partits polítics a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Representants dels partits polítics a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Un total de 27 municipis han tancat els comptes de 2023 amb números negatius, explica el diari 'Ara', dels quals 15 amb nivells que impliquen la tutela financera de la Generalitat, com Sant Cugat. Per corregir forats i equilibrar comptes, cada municipi ha pres mesures diferents. Com explicàvem a Cugat Mèdia, també, Sabadell ha apujat l'IBI un 15%, Rubí un 12%, Cerdanyola un 11,6% i Tarragona un 7,5%. En general, la majoria de ciutats de més de 50.000 habitants han apujat aquest impost tan important menys Sant Cugat, Barcelona o Lleida. Amb aquest escenari han tornat a aparèixer veus des del món local que demanen a l'Estat una reforma del sistema de finançament dels ajuntaments, que ara estan pagant de la seva butxaca moltes coses de les quals no tenen competències, però ho fan perquè algú ho ha de fer. La tertúlia política de 'El Gall del Monestir' tracta aquest tema amb els representants dels partits amb presència al ple municipal.

ESCOLTA-HO

Han participat en la tertúlia Cristina Paraira, regidora de Junts; Gemma Aristoy, regidora d'ERC; Elena Vila, regidora del PSC; Álvaro Benejam, regidor del PP; Marco Simarro, regidor de la CUP; Jordi Guirado, regidor de Vox; i Ramon Gutiérrez, regidor d'En Comú Podem.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.