Un fibrociment sostenible a partir de roba usada, al pòdcast 'El Pou'

Ho ha patentat el grup de Recerca en Tecnologia Tèxtil (TECTEX) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC)


  • Comparteix:

El sector tèxtil i el de la construcció produeixen una part molt important de les emissions de CO2 i dels residus que genera l'activitat industrial. El tèxtil produeix 90 milions de tones de residus tèxtils, que acaben incinerats, i el sector de la construcció, un terç de les emissions d'efecte hivernacle a tot el món, el 7% de les quals corresponen a la producció de ciment. En aquest context, un equip del grup de Recerca en Tecnologia Tèxtil (TECTEX) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) ha desenvolupat un nou material per a la construcció que revaloritzarà tones de residus tèxtils i estalviarà energia i l'emissió de CO2 a l'atmosfera. Es tracta de fibrociment, però sense amiant, prohibit des de fa anys pel seu dany a la salut, i fent servir fibres reciclades a partir de la roba usada. Per parlar-ne tenim a Josep Claramunt, investigador i professor de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.