Què opinen els joves del feminisme?

La tertúlia de joves del 'Connectats' recull l'opinió d'alguns d'ells


  • Comparteix:

Manifestació del 8M l'any passat

Manifestació del 8M l'any passat

Els joves prenen la paraula a la tertúlia que, cada últim divendres de mes, el programa 'Connectats' oferirà sobre un tema que els afecta. Amb motiu de la celebració del 8-M dediquem l'espai al feminisme. Com entenen aquest moviment, a qui implica aquesta lluita, se senten partícips, què són les noves masculinitats? Marc Vidal, estudiant de periodisme a la UAB, Alberto Hernández, arquitecte i exmonitor de l'esplai Sant Pere i Sant Pau del Prat i Marina Domènech, estudiant de Comunicació Audiovisual a la UAB responen a aquestes i altres preguntes.

ESCOLTA-HO

Aquestes són algunes de les 'perles' que ens han deixat en aquesta primera tertúlia.

Marc Vidal, estudiant de periodisme a la UAB


'És cert que hi ha gent (es refereix a homes) que pensa que el feminisme acabarà amb els homes d'alguna manera, que els vol enterrar sota terra'

'El moviment feminista implica a tothom. Tant homes com dones han de lluitar per aconseguir aquesta igualtat'.

'Intento ser i tractar tothom igual. És el que m'han ensenyat de petit a casa. Si cal, em poso en una situació de debilitat, empatitzo ...'

Alberto Hernández, arquitecte i exmonitor de l'esplai Sant Pere i Sant Pau del Prat


'Hi ha qui no entén el feminisme com una lluita per la igualtat, sinó com per aconseguir que les dones tinguin un paper de superioritat i llavors fa que estiguin en contra'.

'Com a homes, a vegades, ens trobem que no pots expressar el que voldries perquè et veus cohibit per uns rols que t'obliguen socialment a aparentar'.

'Podem fer petits gestos, quan sentim segons quins comentaris i així anar creant consciència en altres persones'.

Marina Domènech, estudiant de Comunicació Audiovisual a la UAB


'Hi ha homes que se senten amenaçats perquè pensen que els farem el mateix que ens han fet durant anys d'història. Que serà una persecució de bruixes i començarem a guillotinar homes, però crec que no estem en aquest punt'.

'Al final el patriarcat ens oprimeix a tots. És cert que la opressió més gran la pateixen les persones que s'identifiquen com a dones, però els homes tampoc surten gaire guanyant amb tot aquest sistema que ens hem muntat i que legitimem cada dia'.

'No som perfectes i anar-se revisant i fer autocrítica no està malament'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.