Els especialistes en medicina esportiva creuen que l'estudi del cardiòleg Lluís Mont es refereix a esportistes d'elit i a casos concrets


  • Comparteix:

Imatge de l'estudi publicat a la revista 'Circulation'

Imatge de l'estudi publicat a la revista 'Circulation'

El fisiòleg i metge del CAR, especialista en l'esport d'elit, Piero Galilea i la directora tècnica del Junior, Maria Carrasco, han coincidit en què l'estudi publicat pel cardiòleg Lluís Mont a la revista 'Circulation' en el qual s'afirma que l'exercici de resistència continuat pot provocar alteracions en l'estructura i la funció cardíaca es refereix principalment a esportistes d'elit. Tant Galilea com Carrasco animen a la gent perquè continuïn practicant esport de manera regular.

L'estudi va ser publicat recentment per la revista 'Circulation' i van participar el cardiòleg santcugatenc Lluís Mont des de la Unitat d'Arítmies de l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona en col·laboració amb la Universitat i l'Institut del Cor de Mont-real de Canadà. A l'estudi es van utilitzar grups de rates que van ser exposades a exercici físic durant una hora al dia durant quatre, vuit i 16 setmanes. En relació a aquest tema, la directora tècnica del Junior, Maria Carrasco, creu que és un estudi més aplicable als esportistes d'elit que fan una gran preparació i defensa que l'exercici físic amb una intensitat moderada és saludable.

Maria Carrasco

Pensem que l'estudi es refereix als esportistes d'èlit. El seu esforç és més gran i poden tenir problemes cardiovasculars.



D'altra banda, el fisiòleg i metge del Centre d'Alt Rendiment (CAR) Piero Galilea creu que hi ha molts exemples d'esportistes que han fet durant molts anys exercici de resistència intens i no han tingut problemes, i que quan aquests apareixen és per un fet de predisposició de la persona a patir-ne.

Piero Galilea

Gent amb predisposició a patir malalties del cor, quan s'exposa a un exercici molt alt pot patir aquestes modificacions.




De totes maneres, Piero Galilea, anima a la gent que practica esport a que es faci controls mèdics.

Piero Galilea

S'han de fer controls mèdics i si es troben alteracions, aconsellar el que és més adhient per la salut.




Tots dos especialistes creuen que l'exercici físic és saludable, però practicat de manera controlada per intentar minimitzar possibles problemes mèdics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.