La 1a Marxa de la Salut apropa a Valldoreix els beneficis de la marxa nòrdica


  • Comparteix:

López, Gisbert, González i Pujol, durant la presentació

López, Gisbert, González i Pujol, durant la presentació

La 1a Marxa de la Salut, un recorregut de 10 quilòmetres pel Parc de Collserola de marxa nòrdica, pretén apropar aquesta disciplina als valldoreixencs el diumenge 19 de novembre. La cita, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Marxa Nòrdica Collserola i que compta amb la col·laboració de l'EMD i el Complex Esportiu Valldoreix, és la primera marxa d'aquesta modalitat a Sant Cugat. L'activitat ha estat presentada aquest dijous a la Casa de la Vila.

Després que el Muntanyenc ja hagi iniciat sortides de marxa nòrdica i que el Complex Esportiu també hagi organitzat dues activitats d'aquesta modalitat, la incursió de la disciplina a la ciutat farà un pas important amb aquesta primera edició de la Marxa de la Salut, que donarà el tret de sortida a les deu del matí al Carrer Brollador, davant la instal·lació esportiva valldoreixenca, i que comptarà amb 10 instructors de marxa nòrdica.

Un d'aquests instructors és Xavier Ortega, que ensenya aquesta disciplina al Club Muntanyenc, un dels impulsors de la iniciativa. La cita pretén posar l'èmfasi en la vessant saludable de la marxa nòrdica, un exercici molt complet i similar a la natació, com ha explicat el director tècnic del Club Muntanyenc Sant Cugat, Manel González.

Manel González

És una bona solució perquè la gent que tenim una certa edat o hem deixat la competició poguem fer esport.


Un dels principals col·laboradors és el Complex Esportiu de Valldoreix, que posarà a disposició dels participants dutxes, lavabos i la piscina climatitzada que té a l'equipament. Alex López, del Complex Esportiu, ha explicat que pretenen fer sortides d'aquesta disciplina de manera regular i ha reconegut que el perfil d'habitant de Valldoreix encaixa perfectament amb una pràctica com la marxa nòrdica.

Alex López

Ens volem adreçar a la gent de Valldoreix, perquè és un municipi en què la mitjana d'edat és una mica alta, i li aniria bé fer marxa nòrdica.


A hores d'ara hi ha uns 200 inscrits a la marxa, unes inscripcions que es poden dur a terme fins el dijous anterior a la cita i que es poden formalitzar al web de la jornada i, de manera presencial, al Club Muntanyenc, a la Farmàcia Parc Central i a Ecovida, establiment a Cerdanyola del Vallès. La marxa té un preu de 14 euros per als participants federats i de 16 per als no federats.

Tot i el caràcter lúdic de la cita, Manel González ha explicat que hi haurà tres premis tant en categoria masculina com en femenina per aquells qui millor executin la tècnica de la marxa nòrdica, una avaluació que faran els instructors. Més enllà de González, a la presentació també hi ha assistit per part del Muntanyenc el seu gerent, Jaume Pujol, així com el vocal d'Esports de l'EMD, Bernat Gisbert.

La 2a Milla Solidària, confirmada

Precisament Gisbert ha explicat que l'EMD tornarà a organitzar la Milla Solidària de Valldoreix, que es va etrenar l'any passat amb la intenció de recaptar joguines per al programa de la Cadena SER 'Cap nen sense joguina', amb tres curses: la Milla Adulta, per a majors de 12 anys, la Milla Inclusiva, per a corredors amb diversitat funcional, i les Milles Infantils, amb les edats mini 1 i 2, prebenjamins, benjamins i alevins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.