El Club Artística Sant Cugat desapareix definitivament

La proposta de l'Ajuntament d'assumir durant uns mesos el lloguer del local no és suficient per salvar l'entitat


  • Comparteix:

El Club Artística haurà de tancar / Foto: Cugat Mèdia

El Club Artística haurà de tancar / Foto: Cugat Mèdia

El Club Artística Sant Cugat posa el punt final a nou anys d'història a la ciutat per inviabilitat econòmica. La proposta de l'Ajuntament, que assumia el cost del lloguer del local només fins el desembre, no és suficient al parer dels dirigents de l'entitat, que han acabat optant pel tancament. La seva presidenta, Núria Palos, ja havia explicat a Cugat Mèdia que la decisió no podia esperar gaire temps i finalment s'ha acabat concretant aquesta setmana. La regidora d'Esports, Gemma Aristoy, ha explicat que s'han buscat solucions a través de subvencions i ajudes perquè es pogués evitar la desaparició de l'entitat. Aristoy lamenta que, tot i les propostes fetes, no s'hagi assolit la continuïtat del club santcugatenc.

Tant l'alcaldessa, Mireia Ingla, com la regidora d'Esports, Gemma Aristoy, ja havien expressat la seva voluntat de trobar una solució que permetés salvar el club, que acollia una vuitantena de gimnastes la temporada passada, però finalment la proposta que s'ha concretat, una ajuda al lloguer, no permet la continuïtat a llarg termini. Palos ha explicat que començar la temporada sabent que quan acabi l'ajuda de l'Ajuntament no podran fer front al lloguer no valia la pena i que per això han decidit tancar.

La demanda del club era poder disposar d'un equipament municipal, fet que permetria reduir considerablement els costos de l'entitat, que es trobava en una situació econòmica insostenible arran de la pandèmia, que va deixar-la sense els ingressos de les quotes de les gimnastes. Diners de particulars van permetre seguir pagant el lloguer, però aquesta solució d'emergència no es podia mantenir a llarg termini.

Aristoy ha ressaltat la dificultat d'encabir una modalitat com l'artística que necessita un espai per anclatges i aparells fixats al terra. Aquest ha estat un dels problemes per cercar equipament municipal. Tot i això, l'Ajuntament estava disposat a ajudar, a partir del gener, amb una línia de subvencions de concurrència pública de lloguer d'instal·lacions.




Gemma Aristoy

Hem intentat buscar solucions i no hem pogut evitar la desaparició de l'entitat.

Núria Palos

Nosaltres no ens podem fer càrrec del lloguer amb 13 o 20 gimnastes. Li vam haver de dir que no a la Gemma perquè si no ens podien assegurar una continuïtat al gener ens trobaríem en la mateixa situació d'ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.