Sant Cugat s'omple de ciclisme femení d'alt nivell aquest dissabte amb la reVolta

La prova sortirà de manera neutralitzada 9.50 h des de l'avinguda Pla del Vinyet i l'arribada també serà al mateix indret


Temes relacionats

Afectacions al trànsit per la ReVolta (26/abr/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la ReVolta / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la ReVolta / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat s'omple aquest dissabte del millor ciclisme femení d'alt nivell amb la disputa de la reVolta. La competició, puntuable pel calendari internacional UCI en categoria 1.1, segona divisió europea, s'iniciarà a les 9.50 h amb una sortida neutralitzada des de l'avinguda del Pla del Vinyet i arribada al mateix indret. La reVolta és d'una única etapa de gairebé 127 quilòmetres i amb la participació de més de 100 ciclistes de gran nivell. L'increment qualitatiu dels equips, l'exigència del recorregut i la retransmissió de la cursa per TV3 potencia la repercussió de la reVolta. L'alemanya Clara Koppenburg, vigent campiona, és una de les principals favorites al triomf final.

El 2018 es va iniciar la primera edició de la reVolta a Motjuic i després es va traslladar a Sant Cugat. Aquesta serà la tercera edició consecutiva que la nostra ciutat acull aquest esdeveniment.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que el ciclisme femení necessita referents i visibilitat i amb aquesta cursa s'aconsegueix aquest doble objectiu. "Les nenes faran ciclisme si tenen referents i aquesta reVolta en té", ha destacat Ingla. Per la seva banda, el president de la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, ha anat més enllà d'aquesta edició i ha avançat que volen "que aquesta cursa s'ampliï a tres dies i que continuï creixent". El secretari general de la Volta Ciclista Catalunya, Víctor Mur, també n'ha destacat, al programa 'Connectats', que aquesta serà l'edició de "més nivell", ja que aquest any la gran novetat de la revolta és que és "una prova internacional 1.1" cosa que permet "tenir una participació molt millor amb molts equips estrangers". A més, ha afirmat que "Sant Cugat és un lloc ideal per fer una prova ciclista" i on s'ha demostrat que "aposten pel ciclisme femení".

La cursa també estrena plana web, La-revolta.cat, per potenciar la seva difusió.

El recorregut serà molt exigent amb tres ports de muntanya, el Coll de Castellbisbal, de segona categoria, i l'Alt de la Creu d'Aragall i el Port d'Ullastrell, de primera categoria. 15 equips disputaran la competició a la recerca del triomf.








Rubèn Peris

Volem que la reVolta sigui de tres etapes de cara a la propera edició.

Mireia Ingla

Les nenes necessiten referents i que el ciclisme femení es visualitzi.

Víctor Mur

És un lloc ideal per fer una prova ciclista, i que s'ha demostrat que aposten pel ciclisme femení.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.