Un repte terapèutic i preventiu: tot a punt per a la nova TransEinesCat

La travessa que encapçala Àlex Florensa recorrerà 800 quilòmetres per tot Catalunya on es faran xerrades de conscienciació sobre les addicions


  • Comparteix:

Presentació de la TransEinesCat 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Presentació de la TransEinesCat 2023 / Foto: Cugat Mèdia

La travessa TransEinesCat torna un any més per conscienciar i fer veure que existeix una sortida a les addicions. El projecte liderat per Àlex Florensa amb l'associació El recuperapersones arriba a la cinquena edició amb vuit participants que treballen per superar les seves addicions. Amb membres de suport, creuaran el territori català on faran xerrades per diversos municipis. La TransEinesCat arrencarà el 23 d'agost des de l'extrem nord-oest del país, a la Vall d'Aran, on els participants recorreran 800 quilòmetres fins arribar a Sant Cugat el 23 de setembre en un repte esportiu i terapèutic.

Florensa ha presentat a l'Ajuntament una nova edició que ha definit com a molt més física i exigent que les anteriors. Però a banda del recorregut, el santcugatenc ha posat en relleu que l'objectiu de la travessa és que amb les xerrades "s'arribi a gent que pateix la malaltia perquè sàpiguen que un se'n pot sortir i que tothom té una segona oportunitat". En l'acte, que s'ha celebrat aquest divendres a la sala de plens, Florensa ha donat valor a la implicació dels participants qui "podran ajudar a la que gent està passant el mateix que vam passar nosaltres i que potser no reben l'ajut que nosaltres si vam tenir".

Un dels valors que es destaca des de l'organització és el contacte que té la travessa amb la natura, que segons Florensa permet "viure i gaudir al màxim del territori". Un dels membres de suport de la travessa, Xavi, va superar la seva addicció anys enrere i ha explicat que la TransEinesCat l'ha fet "créixer com a persona i gaudir de les petites coses que abans no veia".

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha encoratjat els participants que el 23 d'agost començaran a recórrer a peu tota Catalunya. A més, ha ressaltat la figura de Florensa, a qui considera tot un "heroi" per haver "optat per lluitar i viure".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.