Facilitar els tràmits amb l'Ajuntament: objectiu de la Guia de suport a les entitats esportives

Tots els col·lectius esportius registrats han acudit a la presentació del document aquest dilluns al consistori


  • Comparteix:

Un moment d'un campionat de gimnàstica rítmica / Foto: Cedida

Un moment d'un campionat de gimnàstica rítmica / Foto: Cedida

L'Ajuntament ha creat una nova eina informativa per ajudar a resoldre les consultes més habituals de les entitats esportives així com facilitar la correcta tramitació de les sol·licituds i gestions. Aquest és l'objectiu de la Guia de suport a les entitats esportives de Sant Cugat que s'ha presentat aquest dilluns davant de tots els col·lectius esportius registrats. La guia, que no tindrà versió impresa, estarà disponible en breu a la web de l'Ajuntament. La presentació ha permès a l'Ajuntament fer un toc d'alerta a les entitats perquè segueixin els procediments establerts en els tràmits municipals, ja que el compliment dels mateixos, segons l'àrea d'Esports, 'és baix'.


CONSULTA AQUÍ LA GUIA DE SUPORT A LES ENTITATS ESPORTIVES

La guia es divideix en quatre blocs:

  • Sol·licitud d'instal·lacions esportives: permet concretar els tràmits per sol·licitar-les per a activitats puntuals, per a entrenaments i competicions; per a campus durant les vacances escolars i per a entrenaments durant les vacances escolars.
  • Tràmits habituals: mostra com fer sol·licituds per a l'ús social d'instal·lacions escolars o culturals, així com sol·licituds d'ocupació de la via pública; de material de la brigada municipal o de contenidors de recollida selectiva...
  • Altres aspectes: mesures preventives, gestió d'assegurances i registre d'associacions i entitats.
  • FAQ: bloc de respostes a consultes habituals sobre el certificat digital, la seu electrònica o la formulació de sol·licituds.

  • La guia s'enviarà per correu a tots els clubs i entitats esportives i es podrà consultar en línia a la web municipal.

    Les entitats assistents han aprofitat la trobada per fer consultes a nivell tècnic, de la seva banda l'Ajuntament ha vist l'oportunitat de demanar al teixit associatiu esportiu una major col·laboració a l'hora de fer els tràmits perquè sovint es fan fora de termini les peticions d'ús d'instal·lacions esportives per a actes puntuals o alguns tràmits no tenen tota la documentació necessària.

    En aquest sentit, la regidora d'Esports, Núria Escamilla, ha remarcat la importància pedagògica de la guia amb el benentès de millorar el funcionament i optimització dels equipaments esportius. Un guà que han recollit les entitats preguntades per Cugat Mèdia, com la secretària de l'Handbol Sant Cugat, Montse Blázquez; el president del SantCugatCreix, Miquel Martínez; i la directora tècnica del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica de Sant Cugat, Mònica Vinyals. Aquestes entitats s'han felicitat per la creació de l'eina si aquesta serveix per facilitar el seu dia a dia.

    Escamilla també ha subratllat els més de tres milions d'euros a,b els quals l'Ajuntament subvenciona anualment les entitats esportives amb la cessió d'instal·lacions municipals, fent que no els suposi cap cost afegit per a elles.







    Núria Escamilla

    Falta, entre cometes, una mica de pedagogia perquè les famíies entenguin que són equipaments municipals i que els paguen tots els ciutadans.

    Entitats esportives

    La guia ens ajuda bastant i crec que hem de col·laborar tots / Hem de ser conscient de la feina que hi ha darrere de l'àrea d'esports / Si ajudem als tècnics d'esports tot anirà millor



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.