El consens entre Ajuntament i clubs esportius: la clau per trobar l'eficiència en l'ús de les instal·lacions esportives

SantCugatCreix ha organitzat un nou debat per radiografiar la situació dels equipaments esportius


  • Comparteix:

Foto de família de l'acte / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família de l'acte / Foto: Cugat Mèdia

Ampliar horaris i disposar de més espais per practicar esport. La demanda més històrica i reiterada dels clubs ha tornat a visualitzar-se en el debat que SantCugatCreix ha organitzat aquest dijous per radiografiar les necessitats de les entitats amb relació a les instal·lacions esportives. En declaracions a Cugat Mèdia, el Creix i la Coordinadora d'Entitats Esportives tenen clar que donar resposta a una elevada demanda d'ús dels equipaments és difícil, però no impossible si s'arriben a consensos amb l'Ajuntament. El consistori exposa que escoltar les peticions dels clubs és bàsic per al model de ciutat multiesportiva. No obstant això, alerta que la situació econòmica pot ralentir la consecució de millores.

Ho ha dit l'assesor de la regidoria d'Esports i exregidor, Eloi Rovira, que ha remarcat que el repte de l'Ajuntament és millorar el manteniment de les instal·lacions, tot reconeixent que moltes han quedat obsoletes perquè quan es van construir no van comptar amb la visió dels tècnics municipals i dels mateixos usuaris i clubs. Rovira ha hagut d'entomar les crítiques d'espais no accessibles, com l'altell on entrena la secció de tenis taula de la UESC; el poc interès per disciplines com l'esgrima i el volei platja o el tancament d'instal·lacions esportives als matins.

Un punt que, en declaracions a Cugat Mèdia, ha reivindicat el president de la Coordinadora, Joan Carles Sada, exposant que hi ha molts usuaris que podrien fer ús d'aquests espais, com els universitaris d'horari de tarda. També ha afegit que és necessari que Sant Cugat faci un pas endavant per crear instal·lacions multidisciplinars i abandonar la visió "d'un pavelló per a cada esport" en al·lusió al nou pavelló de la Guinardera.

Més tàctic ha estat el president del Creix, Miquel Martínez, que ha vaticinat a aquest mitjà que mai no serà possible resoldre el conflicte de més espais i ampliació d'horaris: "Tenim unes demandes infinites i uns espais finits". En qualsevol cas defensa el consens amb l'Ajuntament com el camí a seguir. I en aquest mateixa línia està la Coordinadora sobretot després que al Consell Sectorial d'Esports ambdues entitats demanessin a l'Ajuntament assumir plegades la vicepresidència de l'òrgan, que ara ostenta l'entitat que lidera Sada. Una opció que el govern veuria amb bons ulls segons fonts de Cugat Mèdia.

El "consens" es veurà dilluns al ple municipal ja que el PP s'ha fet seva la proposta del Creix i la Coordinadora de crear una comissió de treball amb l'Ajuntament per revisar el model d'esport escolar i donar suport als clubs, entre d'altres. Els dos col·lectius es mostren esperançats que aquesta moció esdevingui institucional.

El debat també ha comptat amb l'arquitecte Manel González; el Clúster manager d'INDESCAT, Oriol Serra; la CEO d'Eurofitness, Montse Mas i el president del Volei Sant Cugat, Salva Vendrell, que també ha remarcat que malgrat els esforços de l'Ajuntament per ampliar horaris "no és suficient". A la trobada també han assistit el tinent d'alcaldia de Drets, Bernat Picornell; la regidora d'Esports, Núria Escamilla, i els regidors del PP, Alfredo Bergua i Estrella Salanova.




Eloi Rovira

Nosaltres som coneixedors de les mancances que tenim en instal·lacions esportives, ho estem treballant des de fa mesos.

J.C. Sada / M. Martínez

I si hi ha universitaris que poden entrenar al matí? I jubilats? / Hem de trobar espais on tothom se senti còmode.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.