La cloenda dels StQlímpics reclama igualtat d'oportunitats per als discapacitats


  • Comparteix:

La primera edició del StQlímpics posa el punt final amb una cloenda amb to festiu i reivindicatiu, reclamant més oportunitats per a les persones amb discapacitat. L'esdeveniment, que ha comptat amb una àmplia representació del govern de la ciutat, ha estat protagonitzat pels 150 esportistes que han competit durant una setmana en les diferents disciplines. L'acte ha acabat amb una flashmob que ha fet aixecar el públic assistent al pav 3 de la rambla del Celler. L'organització ha assegurat que, després de valorar aquesta primera edició, l'esdeveniment té moltes possibilitats de repetir-se l'any que ve.

Després d'una setmana de competició, en què fins a 150 esportistes han disputat campionats d'atletisme, boccia, bàsquet, futbol i eslàlom i han fet una cursa d'orientació, els millors en cada disciplina han vist recompensat el seu esforç amb una entrega de premis i medalles per als campions. Un cop acabada l'entrega, Albert Helguera, de l'Alberg Inout, ha llegit un emotiu i reivindicatiu manifest en què ha reclamat més oportunitats per a les persones amb discapacitat. En el marc d'aquest dilluns, Dia Internacional per a Persones amb Discapacitat, Helgera s'ha referit a la Constitució per ressaltar la igualtat de drets de tots els ciutadans i criticar la manca d'oportunitats i l'incompliment d'aquesta igualtat de drets.

Un dels organitzadors i impulsors del StQlímpics, Ferran Quinto, s'ha mostrat prudent però ha ressaltat el bon funcionament del primer StQlimpics.

Ferran Quinto

La idea és fer un balanç, de veure com ha anat l'organització, i després decidir què fer. Ara és prematur, hem de seure i veure les coses positives que hem tret.


A l'acte hi ha assistit la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, i el regidor d'Esports, Xavier Tizón, acompanyats d'una àmplia representació del govern de la ciutat. Pellicer ha destacat la funció integradora de l'esport.

Susanna Pellicer

És integració, per als nois, per a les entitats i clubs, i perquè poden fer esport on els altres podem fer esport. L'esport és una eina d'integració.


Pel que fa a la possibilitat d'organitzar un segon StQlímpics, Pellicer ha assegurat que aquesta primera edició ha funcionat d'allò més bé i que ara cal valorar-ne el seu desenvolupament, tot i que ha mostrat perspectives optimistes per a repetir l'esdeveniment. Només una de les disciplines ha quedat pendent de dur a terme per la pluja, la petanca. El campionat ha quedat ajornat al dia 18 de desembre a dos quarts d'onze, al casal d'avis de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.