Robredo afiança el seu gran moment tennístic assolint el top 20 de l'ATP

Tommy Robredo assoleix el top 20 del rànquing ATP

El tennista olotí resident a Sant Cugat Tommy Robredo puja al 19è lloc del rànquing de l'ATP després d'arribar als quarts de final de l'Obert dels Estats Units, el seu millor resultat en aquesta competició. Robredo torna a les primeres posicions del l'elit del tennis mundial després de passar un llarg calvari per les lesions i caure al lloc 471 de la classificació de l'ATP.

El tennista Tommy Robredo aconseguia aquest dilluns una de les victòries més importants de la seva carrera tennística després de superar amb tres sets un dels considerats millors tennistes de la història, Roger Federer. L'olotí, resident a Sant Cugat, accedia als quarts de final de l'Obert dels Estats Units i obtenia el seu millor resultat en un dels quatre tornejos Gran Slam de l'ATP. La projecció de Robredo en la competició americana es va veure tallada per Rafa Nadal, número 2 del circuit tennístic, que ha demostrat estar en un nivell molt alt durant les dues setmanes de torneig.

Tot i la derrota amb Nadal, el bon resultat de Robredo a l'Open dels Estats Units l'ha situat en el 19è lloc de l'ATP. Un resultat que té el seu pes en or si es té en compte el llarg període de lesions que va patir l'olotí des d'octubre del 2011 fins el juny del 2012. Robredo es va operar el mes de febrer del 2012 d'una tendinitis crònica als isquiotibials de la cama esquerra. A més, ja arrosegava una fibrosis a l'abductor que també va superar en la mateixa intervenció quirúrgica. La llarga etapa de lesions va portar el tennista a caure fins el lloc 471 de l'ATP. Aquest nivell del rànquing l'obligava a jugar competicions de nivell menor com l'Obert de Casablanca i l'Obert d'Umag que es va adjudicar sobre la terra batuda de les dues ciutats. La recuperació estratosfèrica de Robredo l'ha portat al 19è lloc del rànquing, però no és la millor classificació de l'olotí ja que el 2006 va situar-se en el número 5 de la classificació. Robredo ha assegurat en el seu compte de twitter que el seu pròxim pas és assolir el top15 del circuit mundial.