Daniel Brotons Cuixart (metge de l'esport): 'No es pot banalitzar el fet de pujar el Mont Blanc'


  • Comparteix:

El doctor Brotons Cuixart, amb Kilian Jornet / Font: Elpiscolabis.com

El doctor Brotons Cuixart, amb Kilian Jornet / Font: Elpiscolabis.com

El doctor Daniel Brotons Cuixart, especialista en medicina de l'esport i metge, entre d'altres, de Kilian Jornet, recorda en una entrevista a Cugat.cat que 'no es pot banalitzar el fet de pujar el Mont Blanc', assegurant que 'hi ha grans professionals que a vegades no poden ser referència', fet 'que ells mateixos diuen'. Brotons Cuixart ha impartit una xerrada sobre prevenció i esport, centrada en els temps de recuperació, una cita organitzada per la botiga Thinkinsport.

ESCOLTA-HO


Les frases destacades de l'entrevista:

'Per fer l'ascens a l'Everest, el Kilian Jornet es va preparar molt i molt bé en el sentit que sabia que el que feia no era normal'.

'La preparació mental i psicològica va ser també essencial, en aquest sentit és l'excel·lència personificada'.

Dur al límit sempre porta al risc. Nosaltres volem difondre que la gent sigui conscient que això necessita d'un control mèdic però que comporta un risc'.

'El Kilian unes condicions innates genètiques que són fora del normal. Porta unes pautes molt establertes, que no són fora del normal, però és clau saber fins on es pot arribar i conèixer els intèrvals de recuperació'.

'Encara hi ha força desconeixement. Cada vegada hi ha més sensibilització, però encara hi ha molt camí a fer. És important de cara a no assolir riscos'.

'Hi ha grans professionals que a vegades no poden ser referència, i ells mateixos ho diuen. No es pot banalitzar una situació com aquesta, com per exemple pujar el Mont Blanc'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.