La UESC perd davant el CB Salou en un partit que s'ha decidit en el tram final

Els santcugatencs han anotat 7 triples en els dos primers períodes

L'equip masculí de bàsquet de la UESC perd (68-70) contra el Briasol CB Salou en la tercera jornada del grup C-2 de la Lliga EBA. Als santcugatencs se'ls escapa la victòria en el darrer quart per les errades defensives i la falta d'encert en atac. Les faltes en el tir provocades pels vermell-i-negres han permès que els visitants anotessin fins a 19 tirs lliures en tot el partit.

La UESC ha iniciat el partit feble defensivament, patint per aturar els atacs visitants i permetent cistelles amb relativa facilitat. En l'àmbit ofensiu ha fallat tirs teòricament senzills i no ha pogut compensar la fragilitat mostrada a la part de darrere.

Tres triples seguits de Rafael Melgarejo han reconnectat a l'equip i han permès capgirar el marcador, que fins al moment havia estat desfavorable (11-10). El matx s'ha igualat i un triple en l'últim segon dels locals ha deixat el marcador de 16 a 19.

Els santcugatencs han sortit més endollats al segon quart i ràpidament han donat la volta al lluminós amb un 24 a 21 en el minut 4. El pivot Luison Gonzàlez ha destacat en el tram inicial del segon quart per l'encert sota cistella i des de la línia de 3.

Els vermell-i-negres han combinat bones defenses amb un encert des de triple espectacular deixant un avantatge de fins a 10 punts. Un temps mort demanat pel tècnic salouenc ha fet que canviés el transcurs del partit.

Amb una millora notable en defensa i aprofitant el bonus, han anotat des de la línia de tir lliure. El Salou ha retallat les distàncies i finalment han marxat per davant al descans amb un 36 a 37.

Els santcugatencs han sortit millor en el tercer quart i s'han posat per davant al lluminós. Gràcies a bones transicions ofensives i una defensa més sòlida, han aconseguit mantenir l'avantatge durant gran part del període. La resposta del Salou ha arribat en els instants finals, quan ha encadenat un seguit d'accions positives que han igualat el partit (52-52).

El darrer quart ha començat amb molta més intensitat que els altres períodes. Les errades en els llançaments dels locals i la imprecisió a l'atac han fet que el Salou marxes en el marcador.

Malgrat els 6 tirs lliures anotats per Álex Olivé en els darrers minuts del matx, la remuntada ha estat impossible i el marcador final ha estat de 68 a 70.

El tècnic, Norberto Guerra, creu que han "competit" per guanyar el partit, però que els ha penalitzat les "errades" i el "desencert" del darrer quart.

A la propera jornada, dintre de 15 dies, els santcugatencs visitaran la pista del Tenea CB Esparraguera on cercaran la primera victòria a Lliga EBA.