'Sant Cugat discrimina el bàsquet', protesta conjunta de la UESC i el Qbakset contra l'Ajuntament

Els dos presidents dels clubs lamenten la falta de solucions amb la falta d'equipaments esportius


Temes relacionats

Ana Ponce: 'Esperem que l'Ajuntament actuï a la pista del Catalunya o prendrem mesures legals' (21/feb/23)

AFA Catalunya: 'Sabíem que quan la pista estava mullada o congelada, no la utilitzàvem' ( 6/feb/23)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Quique Sánchez i Vicenç Beltrán / Foto. Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Quique Sánchez i Vicenç Beltrán / Foto. Cugat Mèdia

El Qbasket Sant Cugat i la UESC exhibeixen una pancarta, abans dels partits, amb l'etiqueta #santcugatdiscriminaelbasquet per expressar la seva queixa sobre el repartiment d'horaris en instal·lacions que tenen els dos clubs en comparació amb d'altres esports, segons han manifestat els presidents dels dos clubs al programa 'Esport en Marxa' de Ràdio Sant Cugat. El president de la UESC, Vicenç Beltrán, lamenta la falta d'espais per entrenar-se i ha presentat, de manera conjunta amb el Qbasket, 16 propostes a l'Ajuntament per reutilitzar naus industrials en pistes de joc. Beltrán creu que 'no hi ha voluntat de resoldre la problemàtica' per part de l'Ajuntament. D'altra banda, el president del Qbasket, Quique Sánchez, exigeix 'solucions i respostes i no descarta que hi hagi més accions per part dels pares de totes dues entitats'.

ESCOLTA-HO



#SANTCUGATDISCRIMINAELBASQUET

Ja fa dues temporades que el bàsquet santcugatenc "se sent discriminat" pel repartiment d'horaris en instal·lacions i que no compleix els criteris marcats per una consultora externa, contractada per l'Ajuntament, que marca aquesta distribució, segons explica la UESC i el Qbasket.

Fins i tot, la Síndica ja ha emès l'informe i tot i que no és vinculant, l'Ajuntament també l'ha rebut. Helena López Macho ha explicat a Cugat Mèdia que "aquest repartiment s'ha de guiar pel principi d'igualtat i que tingui en compte l'ús d'hores dels espais segons els criteris establerts per l'Ajuntament a través d'una consultora externa".

Els dos clubs han engegat una iniciativa amb l'etiqueta #SANTCUGATDISCRIMINAELBASQUET que exhibeix aquest eslògan a través d'una pancarta abans dels partits del Qbasket i la UESC.

No es descarten més accions

El president del Qbasket Sant Cugat, Quique Sánchez, explica que "volem solucions i arranjaments dels equipaments on entrenem". "Fa més d'un mes i mig de l'accident del nostre jugador preinfantil va patir un accident a la pista de l'escola Catalunya i encara no s'ha fet cap moviment per solucionar el mal estat del paviment. "Les famílies volen solucions i no descarto que hi hagi més mobilitzacions" descarta Sánchez.

Espais alternatius

El president de la UESC, Vicenç Beltrán, ha destacat "que no entenem per què no hi ha voluntat de resoldre la problemàtica d'equipaments a Sant Cugat". "Hem presentat més de 16 propostes a l'Ajuntament sense resposta. Les naus industrials són segures sempre que s'aclimatin" ha ressaltat Beltrán.








Quique Sánchez

Volem solucions i respostes. No m'estranyaria que les famílies s'organitzin per fer més accions.

Vicenç Beltrán

Les naus es poden habilitar per fer esport. No entenem perquè no hi ha voluntat per solucionar la manca d'instal·lacions a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.