La UESC s'aferra a les seves opcions d'ascens

La UESC de bàsquet supera per 74 a 64 al Lluïsos de Gràcia, rival directe en la lluita per l'ascens. Els locals dominen tot el matx i els barcelonins tan sols van tenir opcions de capgirar el marcador al final.

La UESC tenia l'oportunitat de demostrar que és un ferm candidat a l'ascens i ho va fer. L'equip de David Lizano domina tot el partit i el Lluïsos de Gràcia tan sols posa en perill la victòria dels santcugatencs al final gràcies als triples del seu base titular.

La UESC té una bona sortida i s'emporta el primer quart còmodament per 21-12. En el segon, els barcelonins semblen despertar, sobretot en defensa, i els números s'igualen. El segon parcial finalitza amb un 13-10 pels locals, així que al descans els vermell-i-negres marxen amb 12 punts de diferència, 34-22.

A la represa, el Lluïsos afinen en atac , però la UESC es manté pràcticament sempre amb 10 punts
d'avantatge. El tercer període, 19-22 pels visitants. S'arribava a l'últim quart amb +9 pels santcugatencs. Una diferència que tornaria a ser de 12 a falta de només 8 minuts pel final. Amb gairebé tot perdut, els visitants arrisquen i gràcies al seu encert des de 6,25 es col·loquen a només 2 punts (62-60).

Un 2+1 en la següent jugada tornen a donar 5 punts d'avantatge als homes de David Lizano. El tram final del partit és polèmic: a poc més d'un minut pel final i amb 69-64 al marcador l'entrenador visitant perd els nervis i li cauen dues tècniques que deixen el partit sentenciat. El capità de la UESC, Dani Salvat, explica que va ser clau no deixar que el conjunt visitant es posés per davant en els darrers minuts.

Dani Salvat

Perill real de perdre el partit no el vam veure, però quan es van col·locar a només 2 punts érem conscients que si es posaven per davant els hi donaríem ales

Per part santcugatenca destaquen l'aler Ferran Arús amb 19 punts i vuit faltes rebudes, Dani Salvat amb 15 punts, inclòs un 4/7 en triples, i el base Xavi Pernas amb set punts, set rebots, sis assistències i nou faltes rebudes. Dani Salvat comenta que l'important és la victòria i qui aporti els punts és merament anecdòtic.

Dani Salvat

Per estar a dalt tot l'equip ha d'estar encertat en les diferents facetes. Qui faci els punts no és important.

L'ala-pivot César Ruano, que estava en un gran moment de forma i havia estat decisiu en els últims partits amb 25 i 19 punts respectivament, es lesiona el turmell en el minut 4 i s'ha de retirar. La lesió és un esquinç, del qual no se sap el grau però es calcula que serà baixa un mínim de 10 dies.

Aquesta victòria manté la UESC a la part alta de la taula. El proper partit dels santcugatencs és a Andorra a la pista del River, cuer de la classificació.