La Copa Catalunya-Corea de Sant Cugat és l'inici de la sanció de la FIFA al Barça


Temes relacionats

La FIFA prohibeix jugar amb el Barça a tres jugadors sorgits del Catalunya-Corea (27/feb/13)

Catalunya, campiona de la Copa Catalunya-Corea ( 8/des/10)

El Barça fitxa la perla coreana que va descobrir a Sant Cugat ( 3/mar/10)


  • Comparteix:

Lee Seung Woo, jugador coreà fitxat pel FC Barcelona el 2010 després de descobrir-lo a la Copa Catalunya-Corea de Sant Cugat, és l'origen de la sanció de la FIFA al club blaugrana. El cas de Lee va ser el primer dels 10 que presumptament han incomplert la normativa de la FIFA sobre el traspàs internacional de futbolistes menors de 18 anys. El Barça ha estat sancionat amb un any sense fitxar.

La sanció que la FIFA ha imposat al Barça té el seu origen a Sant Cugat. Des del 2009, la Penya Blaugrana Sant Cugat organitza la Copa Catalunya-Corea, un esdeveniment en què una selecció de jugadors coreans formen part d'un torneig que reuneix, entre d'altres, equips com el Barça i l'Espanyol. En la segona edició d'aquest torneig va participar Lee Seung Woo, el primer dels jugadors investigats per presumptes iregularitats en el seu fitxatge.

Arran d'aquest cas, la FIFA ha trobat nou casos més en què els fitxatges no s'adeqüen a la normativa sobre el traspàs de jugadors internacionals menors d'edat. Dos d'aquests casos són els de Paik Seung-Ho i Jang Gyeolhee, que també van participar a la Copa Catalunya-Corea de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.