La selecció catalana d'handbol femenina guanya la Copa de les Nacions a Sant Cugat

El combinat català ha superat (29-28) Euskadi en un matx decidit als darrers segons

La selecció catalana absoluta femenina d'handbol ha guanyat la Copa de les Nacions a Sant Cugat. Catalunya s'ha imposat (29-28) a la final davant Euskadi aquest diumenge al Pav 3 de la Rambla del Celler. Les catalanes han superat les vigents campiones i tornen a aixecar el títol, cinc anys després del darrer triomf. La final s'ha decidit en els darrers segons quan la portera de Catalunya ha aturat un penal decisiu.

Sant Cugat ha acollit la 13a edició de la Copa de les Nacions amb un Pav 3 ple a vessar per veure una gran final. L'acció decisiva ha arribat en el darrer minut quan les catalanes s'han avançat amb el 29 a 28 i havien de defensar l'atac d'Euskadi.

Les catalanes han comès penal i la portera de Catalunya ha aturat la pena màxima amb 30 segons per acabar el matx. Temps mort i darrera possessió catalana que no ha finalitzat amb gol per ben poc. Alegria final de jugadores i cos tècnic català per endur-se el títol.

El matx s'ha iniciat amb molta igualtat entre les dues seleccions que han mantingut el respecte fins als darrers cinc minuts del primer temps on les catalanes han marxat al descans amb un 18 a 13. A la represa, Euskadi ha igualat el marcador amb un parcial de 0 a 6 que ha posat màxima emoció a la final. La millor lectura de partit de les catalanes ha servit per aixecar el títol i superar les fins ara campiones. Tercer títol per a la selecció de Catalunya en aquesta competició.