El PHC Sant Cugat surt del descens amb un treballat triomf contra el Bigues

El Patí Hoquei Club Sant Cugat femení surt del descens de l'Ok Lliga després d'un suat triomf (3-1) contra el Bigues i Riells a la 23a jornada de competició. Les santcugatenques han dominat la primera meitat i s'han col·locat 2 a 0, i a la segona part han defensat el resultat malgrat que les biguetanes han retallat distàncies. Maria Rosa Tamburini ha sentenciat el triomf local a pocs segons per al final amb el tercer i definitiu gol.

El Patí Hoquei ha guanyat quan tocava, i a falta de tres partits per al final de l'Ok Lliga avantatgen en tres punts el Girona, rival directe per la permanència, que aquesta jornada descansava. L'inici del partit ja ha deixat palesa l'actitud de les de Jaume Oms, agressives en defensa i incisives en atac. Aquesta bona dinàmica s'ha traduït en el primer gol vermell-i-negre, obra d'Anna Espriu de penal.

Les santcugatenques no han perdut pistonada i han seguit generant perill, i al minut nou Judith Navarro ha culminat un contraatac per posar el segon a l'electrònic i donar encara més esperances al Patí Hoquei. Les visitants, a més, han fallat dos penals, i Maria Rosa Tamburini podria haver col·locat el tercer amb una falta directa. Els dos gols de marge al descans han semblat donar empenta a les rivals, que tot just començar la segona meitat han retallat distàncies amb una falta directa convertida per Vane.

La segona meitat ha estat de clar color visitant, i només una intensa defensa local, que sovint ha desesperat el rival, i una inapel·lable Cristina Eliè, incommensurable sota pals, han evitat el gol de l'empat. Els minuts finals han estat d'infart, amb nombroses ocasions per part del Bigues, però quan faltaven vuit segons per la conclusió Maria Rosa Tamburini ha executat amb encert una falta directa que ella mateixa ha provocat.

El tècnic del Patí Hoquei, Jaume Oms, ha qualificat el seu conjunt 'd'equipàs'.

Jaume Oms

Sabíem que patiríem. La primera part ha estat molt bona i la segona ha estat seva. L'equip s'ha comportat com el número 1, tinc un equipàs.

Les vermell-i-negres sumen ara 15 punts, i agafen un marge de tres respecte el Girona amb els mateixos partits disputats. El cap de setmana que ve, les vermell-i-negres visiten la pista del Vilanova, sisè classificat, mentre que el Girona rep el Gijón, quart.