Neix la Lliga Mundial de seleccions d'hoquei herba


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

La Federació Internacional d'Hoquei Herba (FIH) ha anunciat la creació de la nova Lliga Mundial de seleccions a partir del 2013. En aquesta lliga hi té assegurada la presència la selecció espanyola, en què actualment hi militen les jugadores del Junior Maria Romagosa, Andrea Puig i Júlia Menéndez.

Un any després dels Jocs Olímpics de Londres 2012 veurà la llum la Lliga Mundial. Totes les seleccions del món que formen part de la FIH, 62 masculines i 52 femenines, lluitaran pel títol. Entre elles, hi haurà el combinat estatal, que en categoria femenina compta actualment amb tres santcugatenques del Junior a les seves files: Maria Romagosa, Andrea Puig i Júlia Menéndez. Menéndez augura una major presència de jugadores blau-i-negres de cara a la nova cita mundialista.

Júlia Menéndez

Espero de veritat que cada vegada hi hagi més representants del Junior. Som un equip jove i hi ha molt talent.



La selecció espanyola, a més, s'ha lliurat de disputar la primera ronda de la competició i accedeix a la segona fase juntament amb els combinats situats entre la novena i la setzena posició del rànquing mundial. El seleccionador femení, Salva Induráin, ha destacat la importància d'aquest fet.

Salva Induráin

És important passar la primera ronda. És un motiu per estar content i veure el futur amb positivisme i dir estem aquí.




D'altra banda, el tècnic de l'equip femení del Junior, Joan Vidal, creu que és una manera de difondre l'hoquei herba.

Joan Vidal

Es busca donar a conèixer l'esport i fer-lo accessible al públic.




El format de la Lliga Mundial i les dates de la competició es coneixeran després que el Comitè Executiu de la FIH es reuneixi l'11 i el 12 de novembre. S'està pendent de veure com afecta la seva implantació als calendaris de jugadors, equips i seleccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.