100


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 31/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No suporto les expressions que atorguen al pas del temps o a unitats del mateix unes qualitats subjectives que li són impròpies o inaplicables. Tampoc sóc partidari de limitar la memòria a uns paràmetres estancs subjectes a l'arbitrarietat determinista, donant un sentit moral als records per descartar-ne els que no són 'bons'. Enteneu amb això que no és gens balder que digui que el que va passar ahir al Celler Cooperatiu quedarà com un dels millors records d'un dels millors moments que he viscut mai.

Fa just uns tres anys acabàvem un projecte radiofònic casteller que va donar pas a un programa fet des dels entremesos de cultura popular i tradicional catalana de Sant Cugat i per a aquestes entitats. Una ampliació del que ja s'havia arribat a fer. Enmig de la Festa Major i amb la nit sobre nosaltres triàvem fer-ho, i els matins següents decidíem amb en Litus i la Mercè dir-li 'NiTrad', la química de la cultura popular, amb en Roger donant suport a l'ombra des de la Coordinadora. Se'ns hi va afegir l'Oriol en un primer programa despreocupat on no vam sonar per antena fins al cap de mitja hora d'haver començat. I amb els riures d'aquell dia vam arribar fins ahir.

Ara també comptem amb en Pablo, en Jordi, na Bet, l'Eva, en Quim, l'Anna, les veus de l'Oriol i la Mireia... i tots els que van passant per l'estudi i ens escolten des de casa, com en Marc, en Víctor, els nebots de la Mercè, en David, la Sandra... No acabaria amb la llista de noms. Cada dilluns som a peu del micròfon explicant el que fem, per què ho fem i com, potser la part més important. No tenim una gran audiència, però tampoc no ens cal: ahir vam omplir el Celler Modernista amb 60 persones que van engalipar-nos a tot l'equip i ens van sorprendre amb una cercavila amb el Boc de Diables al capdavant, seguits pels tabalers, els bastoners i els Castellers! La cara d'astorats que dúiem durant tot el programa es notava a les ones perquè no sabíem què fer. La felicitat se'ns va menjar.

A aquestes hores encara arrossego un somriure enorme i una estima immensa a molta gent i de part de molta gent. Suposo, però, que després de 100 programes és pel carinyo que ens té la nostra gent que seguim allà.

Moltes gràcies!

NACHO FERRER és codirector del 'NiTrad'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.