Què podríem fer amb 14 milions d'euros?


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Portaveu de la CUP Sant Cugat


Publicat: el 19/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan es tracta de prioritzar, cal pensar bé a què es volen destinar els recursos, sobretot si es tracta de recursos públics. I és que, el darrer ple d'abril, el govern de Junts i ERC va aprovar definitivament el projecte executiu de la Biblioteca Central Urbana que havia quedat en 'standby'. Una aprovació que no va obtenir el suport de cap partit de l'oposició, per què serà?

Si bé és cert que només es va aprovar el projecte executiu, la declaració d'intencions és clara. Aquest govern recupera un projecte del qual se'n va començar a parlar fa uns 10 anys i que representa una obra d'unes magnituds molt i molt importants. S'ubicaria a l'actual parc de Ramon Barnils i n'ocuparia tota l'extensió, essent un projecte modern, sí, però potser desfasat quant a necessitats i d'un cost total -si no s'encareixen els preus pel camí- de 14 milions d'euros.

Clar, un pot pensar: si la situació de l'Ajuntament és tan delicada com diuen, en quin moment és raonable plantejar-se una obra faraònica d'aquestes dimensions i cost? O bé, tan bon punt hi hagi més disponibilitat pressupostària, és en això en què s'han de gastar els recursos públics? Sobretot, tenint en compte les innumerables mancances que tenen tants i tants equipaments de la ciutat. Només cal trepitjar els barris, assistir a alguna trobada veïnal, consell o alguna altra activitat i serà comú escoltar comentaris del tipus: "quan arreglaran les goteres?"; "aquí ens falta material, des d'un projector a mobiliari en condicions!"; "la façana cau a pedaços, li tocaria una capa de pintura."; i un llarg etcètera.

Bé, segurament, 14 milions d'euros donarien per molt. D'entrada, podríem plantejar un pla d'actualització dels equipaments de la ciutat i fer-los una posada a punt. Per no parlar que, si de biblioteques es tracta, al barri de la Floresta encara l'esperen i l'actual que tenim al centre no compleix uns horaris a l'alçada de les necessitats d'ús d'estudiants, pensionistes, etc. En tot cas, la qüestió d'aquesta nova Biblioteca Central Urbana torna a aparèixer com un bolet en un exercici d'improvisació al que aquest govern ja ens té acostumat. Ho vam veure amb l'anunci d'un nou centre d'art al carrer Andana (obviant que hi anaven 22 pisos de lloguer social), per la polèmica amb l'espai Can Maristany, ho veiem amb els girs de guió de l'escola la Mirada o amb l'anunci de la nova comissaria de la policia local a tocar dels Mossos... Vaja, un desconcert que parla poc de la planificació i de, l'encara a l'espera, Pla d'Actuació Municipal d'aquest consistori."

MARCO SIMARRO és portaveu de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.