'Zoran i els tigres del gol' es projecta avui al cicle 'El documental del mes'


  • Comparteix:

Una part del cartell del documental

Una part del cartell del documental

El cicle 'El documental del mes' proposa aquest dimecres el llargmetratge britànic 'Zoran i els tigres del gol' de Sam Benstead. La proposta, organitzada per Paral·lel 40 en el programa d'activitats 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals i Polivalents, arriba a partir de les vuit del vespre a la Casa de Cultura.

'Zoran i els tigres del gol'
El documental explica la història recent de Sudan del Sud, independitzat des del juliol de 2011, després d'haver viscut més de 50 anys de guerra civil. Tot i que les memòries d'un gran nombre de víctimes de la violència encara estan presents, la nova nació busca fer-se lloc en el món del futbol formant el seu primer equip nacional. L'home que ha de dur a terme aquesta tasca és el serbi Zoran Djordjevic, un entrenador veterà, dinàmic i molt ambiciós.

L'estil agressiu i fins i tot dictatorial de Zoran provoca conflictes amb la federació de futbol i diversos polítics. Mentre l'eufòria de la independència s'apaga, l'equip es troba afectat per les baralles internes, la malària i la crisi econòmica que també afecta el nou estat. El que segueix és una comicitat obscura i un retrat original del naixement d'una nació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.