El Museu de Sant Cugat descobreix 'el tresor fotogràfic' de Pere Formiguera


Temes relacionats

La mostra 'El llegat ocult' revela la col·lecció fotogràfica de Pere Formiguera (21/oct/14)

L'Any Pere Formiguera arrenca amb un emotiu homenatge i una exposició (11/mai/14)


  • Comparteix:

L'exposició es pot veure al Museu de Sant Cugat

L'exposició es pot veure al Museu de Sant Cugat

L'exposició 'El llegat ocult' de Pere Formiguera ha obert les portes aquest dimarts per mostrar 'el tresor fotogràfic' del desaparegut artista i les inquietuds que tenien els fotògrafs dels anys 70. La mostra, que recull 60 imatges de Fontcuberta, Robert Capa, Dorothea Lange i Robert Doisneau, entre molts d'altres, es podrà veure al Museu del Monestir fins al gener de 2015.

Un retrat fotogràfic de Pere Formiguera a càrrec de Philippe Vermès és la peça que serveix com a punt de partida de l'exposició, que aplega una seixantena de fotografies del total de 300 que formaven la col·lecció particular de l'artista. Ara aquesta mostra surt a la llum, 25 anys després de la darrera vegada, per mostrar al públic quines eren les inquietuds dels fotògrafs que es van endinsar en el món de la imatge a partir dels anys 70, igual que Formiguera.

L'acte d'inauguració ha aplegat prop d'una cinquantena de persones al Claustre del Monestir, entre les quals hi havia el germà de Pere Formiguera, Santi. Per ell, aquesta col·lecció havia de sortir a la llum per mostrar a la gent les inquietuds de la època en què el seu germà es va interessar per la fotografia.

Santi Formiguera

Una fotografia tancada en una capsa no fa res. Que estiguin exposades és un motiu de satisfacció.


De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que mostres com aquesta evidencien que Sant Cugat és un 'territori creatiu'. El regidor ha qualificat aquesta mostra com un 'tresor fotogràfic'.

Xavier Escura

És un tresor ocult. Tenia una col·lecció amb la millor fotografia contemporània.


L'exposició se situa en els actes del primer aniversari de la mort de l'artista, la iniciativa coneguda com a Any Pere Formiguera. El seu protagonista va morir a principis de maig de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.