El Beethoven més enèrgic agita el Teatre-Auditori sota la direcció de Josep Pons


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ha apassionat el públic amb les obres de Beethoven

L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ha apassionat el públic amb les obres de Beethoven

L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ha fet vibrar aquest divendres el públic del Teatre-Auditori amb tres de les peces més enèrgiques de Ludwig ven Beethoven: l'obertura 'Coriolà', 'La Setena' i 'L'emperador', l'últim dels cinc concerts per a piano que va fer el compositor alemany. Amb Josep Colom al piano solista, l'orquestra dirigida per Josep Pons ha interpretat amb emotivitat tres de les obres cabdals de la història de la música, en una actuació que ha convençut el públic santcugatenc.



L'extensa carrera i la complicada història de Ludwig van Beethoven van donar lloc a una producció musical tant prolífica com diversa, que es pot dividir en diverses etapes. El Teatre-Auditori ha estat testimoni aquest divendres de tres d'aquestes èpoques daurades de l'autor de la mà de tres obres completament diferents marcades per un tret comú: la vigorositat. L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció musical de Josep Pons, i amb Josep Colom com a piano solista, ha estat l'encarregada de donar vida a la passió i l'energia de les obres de Beethoven en un concert marcat pel virtuosisme.

La vetllada ha començat amb força amb l'obertura 'Coriolà, op.62', que ha anat seguida pel concert per a piano número 5, també conegut amb el sobrenom de 'L'emperador'. Josep Colom, al piano, ha estat l'encarregat de donar vida a l'últim dels cinc concerts per a piano que va fer Beethoven. La lírica i la potència de la Simfonia núm.7, 'La Setena', han posat el punt final a un concert que, com explica el director de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Josep Pons, ha navegat per tres obres cabdals de la música.

Josep Pons

La història ha ratificat aquestes obres com a cabdals. És com si avui es representés el Shakespeare més exquisit.


Des que el 2012 es va posar al capdavant de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, una de les màximes de Josep Pons ha estat treure-la del teatre i fer-la girar arreu de Catalunya. Una decisió que busca potenciar matisos i dinàmiques de l'orquestra, posar en valor la tasca dels músics i poder 'tenyir el territori amb la 'L' del Liceu'.

Josep Pons

Una de les prerrogatives era poder tenyir el territori amb la 'L' del Liceu. Gent de tota la geografia està subvencionant el nostre teatre.


El Teatre-Auditori ja va ser, fa dos anys, una de les parades de la primera gira de l'orquestra. Pons valora molt la sonoritat i la història de l'equipament municipal.

Josep Pons

El Teatre-Auditori sona molt bé, va ser dels primers que es va posar en funcionament després de les sales de Barcelona i va ser un goig veure que tenia molt bona acústica.


El públic santcugatenc ha viscut aquest divendres una vetllada d'energia rítmica en estat pur que ha posat de manifest que l'obra de Beethoven és eterna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.