Una mostra de curts de l'Amazònia, un dels atractius de les activitats del trimestre de la Biblioteca


  • Comparteix:

Aquest trimestre hi ha un especial interés en difondre les cultures d'altres regions del món.

Aquest trimestre hi ha un especial interés en difondre les cultures d'altres regions del món.

La festa de Sant Jordi, el Marroc i la selva Amazònica són els tres grans temes que protagonitzen la programació de la Biblioteca del Mil·lenari d'aquest tercer trimestre. Fins el mes de juny, aquest equipament acollirà un ampli ventall d'exposicions, xerrades i tallers per a totes les edats, així com una mostra de curtmetratges fets per indígenes de l'Amazònia.

Un trimestre més, la Biblioteca del Mil·lenari ha preparat tot un programa d'activitats que tenen com a objectiu fomentar l'hàbit de la lectura però també motivar la curiositat per diverses qüestions socials i culturals.

Aquest any, a més, un dels objectius és obrir aquest equipament a d'altres pobles i cultures. Després de les activitats dedicades a Colòmbia i als conflictes armats, aquest tercer trimestre és el torn del Marroc i la selva amazònica, tal i com explica la directora de la Biblioteca, Pepa Forn.

Pepa Forn

L'objectiu aquest any és dedicar les activitats a diferents països i cultures del món, i aquest tercer trimestre són el Marroc i l'Amazònia.


Amb aquesta finalitat, l'equipament municipal ha programat dues exposicions fotogràfiques, una sobre el Marroc, al mes de maig, i una altra sobre l'Amazònia Boliviana, que es podrà veure al juny.

Aquestes mostres es complementaran amb la tradicional hora del conte per als més petits, que també tractaran aquests temes, i també amb una novetat: una mostra de curtmetratges realitzats per indígenes de l'Amazònia i que ha cedit a la Biblioteca el col·lectiu So de Pau. Pepa Forn explica que aquests curts s'aniran projectant de forma continua a les televisions de la biblioteca perquè tothom que vulgui se'ls pugui mirar.

Pepa Forn

Cada dos anys el CCCB fa un cicle de curtmetragtes i el col·lectiu So de Pau ens ha cedit aquests. Al mes de juny es podran veure a les diferents TV de la Biblioteca.


Altres activitats previstes per aquest trimestre són un taller d'ombres xineses amb motiu de Sant Jordi, o una exposició del Tercer Concurs d'Aforismes que organitzen els IES de la ciutat.

Tampoc no falten el taller d'escriptura creativa i el grup de lectura per adults, que segons Forn, continuen tenint una molt bona acollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.