El documental 'Blood in the mobile', avui a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Una imatge d'una mina de coltan a la República Democràtica del Congo / Foto: Julien Harneis

Una imatge d'una mina de coltan a la República Democràtica del Congo / Foto: Julien Harneis

La Casa de Cultura acull aquest dimarts a les set del vespre la projecció del documental 'Blood in the mobile', que mostra les pràctiques de la indústria de la telefonia mòbil en l'extracció del mineral superconductor coltan. Després de la projecció, l'investigador de l'Escola de Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Josep Maria Royo durà a terme una ponència.

El mineral superconductor coltan és un element imprescindible per a aparells electrònics usats diàriament com tauletes, ordinadors i telèfons mòbils. El film es focalitza en la República Democràtica del Congo, màxim productor del mineral, i denuncia tant les condicions precàries dels miners com el funcionament de la indústria i la passivitat d'occident.

La projecció forma part de les jornades sobre biocivilització organitzades per Imago, amb la col·laboració de Cugat.cat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.