Afro Alamuta transporta el públic del MUT al cor de l'Àfrica Occidental


  • Comparteix:

Paty Wualamassa en un moment de l'actuació

Paty Wualamassa en un moment de l'actuació

La formació de percussió Afro Alamuta ha transportat aquest dijous el públic del MUT al nord-oest d'Àfrica al ritme de les cançons tradicionals de la cultura mandinka. Utilitzant instruments típics de l'Àfrica occidental, com el shekere, el bolon bato i el balafon, el grup liderat per Paty Wualamassa ha demostrat que la complexitat de l'harmonia i els ritmes africans connecten també amb el públic santcugatenc. La pluja ha obligat a traslladar el concert a l'interior del MUT, però no ha intimidat els prop de 40 santcugatencs que s'han acostat a l'equipament per gaudir d'una vetllada amb regust internacional.



La cultura mandinka, del nord-oest d'Àfrica, relaciona les percussions i la música a diferents esdeveniments socials i culturals de la seva vida quotidiana. Esdeveniments com el que ha tingut lloc aquest dijous al MUT de Torreblanca de la mà del grup de percussió Afro Alamuta, que ha fet vibrar el públic santcugatenc amb les cançons pròpies de l'Àfrica Occidental.

Paty Wualamassa, director d'Afro Alamuta, afirma que, tot i la il·lusió per tocar en un lloc tan especial per ell com el Casal TorreBlanca, no calen excuses per celebrar la vida i que cada dia s'ha de viure com una celebració.

Paty Wualamassa

A la meva cada dia és una celebració. No necessito un dia especial per celebrar la música. Avui celebrem la música africana a Torreblanca, al MUT.


El kaemle n'goni, el bolon bato, el shekere i el kutirinding són alguns dels instruments que Dauda Egea, Jordi Serra i Miriamba han fet sonar aquest dijous sota la direcció del mestre Wualamassa en un viatge a través de les sonoritats i els ritmes africans interpretat per un format reduït d'Afro Alamuta, que normalment són 10 músics i tres ballarines. Es tracta d'una entitat, com explica Wualamassa, que vol transmetre la cultura mandinka a través del llenguatge universal de la música.

Paty Wualamassa

Avui presentem els instruments típics del meu poble que es fan amb fusta de carbassa. Avui venim a presentar la cultura del nostre poble aquí.


Alamuta vol dir 'en el camí de Déu o de la veritat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.