L'artista Jordi Tolosa transforma els conceptes en matèria a 'Me and My Eternity'


  • Comparteix:

Un detall de la mostra / Font: Localpres

Un detall de la mostra / Font: Localpres

L'artista Jordi Tolosa ha presentat aquest dijous al Centre d'Art Maristany la seva darrera exposició, 'Me and My Eternity', un viatge conceptual a través de les grans qüestions inherents en l'home. Utilitzant el llenguatge com a eina vertebradora del sentit, la mostra converteix els conceptes del 'jo', 'l'altre' i 'l'eternitat' en objectes de ferro. Prop d'una cinquantena de santcugatencs ha assistit a la inauguració de la mostra que es podrà veure fins al 3 d'abril.

Jordi Tolosa fuig de l'escultura tradicional per esdevenir un creador de conceptes. Utilitzant el ferro en la seva vessant més alquímica, l'artista dóna forma corpòria a les grans qüestions de l'home i proposa un viatge a través de les preguntes que defineixen l'ésser humà. Lluny d'artificis, Tolosa ha explicat a Cugat.cat que busca l'essència conceptual en aquesta mostra.

Jordi Tolosa

Estic buscant una essència, el que és essencial de les coses, de manera intuïtiva. Tot i que hi ha una reflexió i una meditació, m'hi vull acostar de manera poc intel·lectual.


L'exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració entre els serveis de cultura de Cerdanyola del Vallès i de Sant Cugat. És una conjunció de tasques que la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha valorat.

Carmela Fortuny

En cultura està més que demostrat que quan unim mirades i esforços, l'efecte és multiplicador. Avui en tenim un exemple: gràcies als serveis de cultura de Cerdanyola i Sant Cugat, avui tenim aquí una exposició molt potent.


Fortuny ha manifestat també que aquesta exposició posa de relleu la importància que dóna la ciutat a l'art en general i al contemporani en particular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.