Grau Garriga ret homenatge a Sant Cugat oferint la seva obra recent entre el Museu i la Casa Aymat


  • Comparteix:

El veterà artista s'ha emocionat en parlar de la producció que ha creat per a l'exposició

El veterà artista s'ha emocionat en parlar de la producció que ha creat per a l'exposició

Josep Grau Garriga ha agraït l'homenatge que li ret Sant Cugat en el seu 75è aniversari amb una col.lecció d'obres inèdites que es poden veure, fins el novembre, al Monestir i la Casa Aymat. Més de cent persones han acompanyat l'artista en la inauguració de l'exposició, que esdevé l'acte central de l'Any Grau Garriga.

Josep Grau Garriga viu a França, però mai s'oblida del seu Sant Cugat natal. Per aquest motiu, l'artista ha retornat a Sant Cugat l'homenatge 'Any Grau Garriga' amb una doble exposició que recull l'última producció del pintor local.

L'exposició té la peculiaritat de mostrar obra inèdita de Grau Garriga que, en alguns casos, s'ha creat especialment amb motiu d'aquest homenatge. El Monestir recull la seva obra pictòrica amb una original instal.lació que penja del campanar i una recreació del martiri de Sant Cugat a la sala capitular.

A la Casa Aymat està volcada la càrrega emocional de l'artista, amb nous tapissos que s'han penjat en un recinte que va ser l'escola de Grau Garriga. Una col.lecció que l'artista ha volgut dedicar a aquells que han mort sense veure la petjada que han deixat com, diu, el màrtir Sant Cugat:

Josep Grau Garriga

Destaco una obra dedicada a Sant Cugat que gràcies al seu martiri veiem que la ciutat ha perdurat i també una bandera republicana, per recordar aquells que van perdre la vida


Satisfet s'ha mostrat l'alcalde que Sant Cugat i Grau Garriga es fusionin amb una exposició feta pel gaudiment de tots els ciutadans. És en aquest sentit, que Lluís Recoder ha animat als santcugatencs ha visitar aquesta mostra, sobretot, aprofitant la celebració de la Festa Major:

Lluís Recoder

Hem inaugurat aquesta mostra 15 dies abans de la nostra Festa Major, amb la voluntat que hi hagi molts santcugatencs que visitin a fons l'exposició


L'acte inagaural de la mostra ha comptat amb la presència de la directora general de Promoció Cultural, Assumpta Bailac. La santcugatenca ha emplaçat als santcugatencs que encara no coneixen Grau Garriga ha descobrir un bon exemple d'art de qualitat:

Assumpta Bailac

Els santcugatencs han d'endinsar-se en l'obra de Grau Garriga, sobretot en aquella que ens queda més llunyana


La inauguració de la nova exposició de Josep Grau Garriga ha comptat amb l'acompanyament de l'orquestra de corda de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, amb direcció de Sara Bolaños.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.