El Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat vol posicionar la ciutat com a referent del gènere


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori acull molts dels espectacles de música clàssica

El Teatre-Auditori acull molts dels espectacles de música clàssica

El Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat es planteja com a objectiu convertir la ciutat en un referent nacional del gènere. El projecte, dirigit per Xavier Blanch, es troba ara mateix en la fase inicial de diagnosi de la situació de tots els actors que participen en la música clàssica a la ciutat i, amb la informació recollida, vol ser una eina per elaborar polítiques en millorin la salut. Blanch, juntament amb el director del Patronat d'Educació, Carles Miró, ha detallat el projecte al 'Molta Comèdia' de la setmana passada.

Xavier Blanch ha destacat que l'anàlisi implicarà reprioritzar el pes d'algunes iniciatives i donar més importància a algunes propostes que no han tingut prou atenció. Segons Blanch, el fet de tenir una diagnosi profunda de tothom qui forma part de la música clàssica permetrà projectar polítiques que fins ara no s'han pogut fer a la ciutat.

Xavier Blanch

Això ens permet tenir una veu molt clara, molt diàfana, per poder comunicar a qui pertoqui quines són les necessitats de la música clàssica a Sant Cugat. Això pot fer que es prenguin decisions que fins ara no s'havien pres.


Miró ha assegurat que Sant Cugat s'ha d'emmirallar en altres ciutats europees com, per exemple, Trento, a Itàlia. Segons el director del Patronat d'Educació, es tracta de fer iniciatives a àmbit local i nacional.

Carles Miró

Les accions que es volen desenvolupar s'elaboraran en diferents vectors, un és el local, però també se'n faran a nivell nacional.


Blanch i Miró han assenyalat que els primers fruits del pla podrien veure's cap al 2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.