Un grup de santcugatencs es mobilitza per aconseguir la candidatura de Lluís Calvo al Premi Nacional de Cultura


  • Comparteix:

El poeta santcugatenc és candidat per al Premi Nacional de Cultura

El poeta santcugatenc és candidat per al Premi Nacional de Cultura

La convocatòria dels Premis Nacionals de Cultura 2017 s'ha obert aquest dimarts i un grup de santcugatencs es mobilitza per aconseguir una nominació per al poeta santcugatenc Lluís Calvo. La proposta coincideix amb el trentè aniversari de la trajectòria literària de Calvo, entre la qual destaca 'El meridià de París', 'El buit i la medusa' i poemaris com 'Col·lisions'. Els impulsors volen aconseguir el suport d'una vintena d'entitats, de l'Ajuntament i d'altres institucions. El període per donar suport a la candidatura acaba el 7 de febrer.

La proposta santcugatenca neix en paral·lel a la que ha organtizat el poeta Jaume Pons Alorda a àmbit nacional per aconseguir la candidatura de Calvo.

Lluís Calvo
Nascut a Saragossa, Calvo es considera santcugatenc i col·labora habitualment en mitjans de comunicació i en revistes culturals com 'El País', 'Descobrir Catalunya' i 'Caràcters'. Els seus poemes s'han traduït al castellà, a l'anglès, a l'italià, al francès i al polonès.

El santcugatenc va guanyar el 2009 el premi Vicent Andrés Estellés de poesia amb el poemari 'Col·lisions'. Enguany, celebra 30 anys de trajectòria professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.