Noves descobertes arqueològiques al Castell de Canals de Valldoreix


  • Comparteix:

L'historiador Juanjo Cortés mostra les troballes als vocals de l'EMD Elena Degollada i Joaquim Castelló / Foto: EMD Valldoreix

L'historiador Juanjo Cortés mostra les troballes als vocals de l'EMD Elena Degollada i Joaquim Castelló / Foto: EMD Valldoreix

L’equip d’arqueòlegs que treballa sobre el terreny de l’antic Castell de Canals, a Valldoreix, ha descobert nous elements estructurals no documentats fins ara i peces de ceràmica que aporten informació valuosa sobre la vida al castell entre els segles XIV i XV. Les tasques, que van començar la setmana passada, tenen com a objectiu l'elaboració d'un pla director que marqui les futures actuacions i els possibles usos de l'espai. Aquest dissabte a les onze del matí es farà una visita guiada oberta al públic amb el director de l'excavació Eduard Píriz i l'historiador i president de Valldaurex, Juanjo Cortés.

El descobriment de noves estructures arquitectòniques, com ara un mur o dos arcs que corresponen presumiblement a portes d'estil gòtic, permetran als investigadors saber com estava construït el Castell de Canals, des del segle X fins a la seva desaparició al segle XV. D'altra banda, les restes i objectes de ceràmica trobats entre les runes donen indicis sobre com vivien els seus inquilins i la cultura material de l'edat mitjana a Valldoreix.

L'historiador local Juanjo Cortés destaca el caràcter divulgador de les actuacions arqueològiques.

Juanjo Cortés

Una qüestió important és donar a conèixer el patrimoni. El Castell de Canals és un símbol que va ser el nucli del municipi de Canals i l'orígen de l'actual EMD de Valldoreix.


Per donar a conèixer les troballes, l’EMD de Valldoreix organitza aquest dissabte a les 11 del matí una primera visita comentada oberta a tothom en què el mateix Juanjo Cortés i el director de l'excavació Eduard Píriz explicaran les descobertes i la importància històrica del Castell de Canals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.