'Muñeca de porcelana' fa al Teatre-Auditori una 'colonoscòpia' de les clavegueres del poder


  • Comparteix:

Les accions d'aquells que mouen els fils de la societat i de l'economia han tingut el focus a sobre aquest divendres al Teatre-Auditori amb la representació de 'Muñeca de porcelana'. Es tracta d'una obra escrita per David Mamet, dirigida per Juan Carlos Rubio i protagonitzada per José Sacristán i Javier Godino. El muntatge, que ha omplert l'equipament municipal, s'endinsa en 'les clavegueres' del poder, però també apel·la directament el poble per com afronta les decisions imposades des de les altes esferes.

El veterà José Sacristán es posa a la pell d'un multimilionari a punt de jubilar-se i que instrueix el seu ajudant, interpretat per Godino, per prendre-li el relleu. Una trucada sobtada ho canviat tot de cop. Sacristán creu que Mamet no només vol fer una anàlisi de com es mou el poder, sinó que va més enllà.

José Sacristán

És una colonoscòpia de les clavegueres del poder, però Mamet també posa de manifest el paper del poble.


Malgrat la duresa de la honestedat amb què Mamet tracta el públic, l'actor madrileny veu satisfactori poder interpretar un paper que remogui consciències.

José Sacristán

És un tipus de paper que em satisfà com a ciutadà per posar de manifest aquestes situacions.


Sacristán té en el seu currículum un centenar de pel·lícules i una vintena d'obres de teatre. El 2012 va guanyar el Goya al millor actor per 'El muerto y ser feliz', film que va atorgar-li també la Concha de Plata a San Sebastián.

'Muñeca de porcelana' va interpretar-se originalment el 2015 a Broadway, on el paper protagonista va estar pensat especialment per a Al Pacino. A l'Estat espanyol, l'obra va estrenar-se fa ja dos anys al Teatro Lope de Vega de Sevilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.